Κόσμος

11η Σεπτεμβρίου: Μετά από 20 χρόνια αναγνωρίστηκαν δύο θύματα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από 20 χρόνια και χάρη σε νέα τεχνολογία αλληλούχησης του γενετικού υλικού αναγνωρίστηκαν δύο θύματα από την τζιχαντιστική επίθεση της 11η Σεπτεμβρίου 2021 στη Νέα Υόρκη, ανακοινώθηκε χθες Τρίτη (07.09.2021). 

Η υπεύθυνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι το εργαστήριό της αναγνώρισε το 1.646ο και το 1.647ο θύμα που έχασαν τη ζωή τους στο World Trade Center.

Συνολικά, 2.753 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ομάδα της Αλ Κάιντα έριξε δύο αεροσκάφη της γραμμής πάνω στους δίδυμους πύργους του Μανχάταν την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ανάμεσά τους, 1.106 μένει ακόμη να αναγνωριστούν επίσημα, ή το 40% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Νέα Υόρκη.

«Πριν από 20 χρόνια, υποσχεθήκαμε στις οικογένειες των θυμάτων του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου πως θα κάναμε ό,τι χρειαζόταν, για όσο καιρό κι αν χρειαζόταν, για να αναγνωρίσουμε τους αγαπημένους τους. Με αυτές τις δύο νέες αναγνωρίσεις, συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε αυτή την ιερή υποχρέωσή μας», ανέφερε η Δρ. Μπάρμπαρα Σάμσον, η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της μεγαλούπολης.

Το πρώτο θύμα ήταν μια γυναίκα, η Ντόροθι Μόργκαν, κάτοικος Λονγκ Άιλαντ, λείψανα της οποίας βρέθηκαν το 2001 και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις γενετικού υλικού. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας άνδρας λείψανα του οποίου είχαν βρεθεί το 2001, το 2002 και το 2006 και η ταυτότητά του δεν θα δημοσιοποιηθεί, διότι αυτή είναι η επιθυμία της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την κυρία Σάμσον, η διαδικασία και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται εδώ και δύο δεκαετίες για την αναγνώριση όλων των θυμάτων της επίθεσης στο WTC εντάσσονται στη «μεγαλύτερη και πολυπλοκότερη ιατροδικαστική έρευνα στην ιστορία» των ΗΠΑ.

Η συνέχισή της αναμένεται να διευκολυνθεί από νέα τεχνολογία αλληλούχησης DNA, της λεγόμενης νέας γενιάς, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Οι ΗΠΑ θα τιμήσουν το Σάββατο τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία τους, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, τον Τζο Μπάιντεν, εξασθενημένο από το χαοτικό τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν, σύρραξης που άρχισε λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο αμερικανός πρόεδρος προγραμματίζεται να επισκεφθεί και τις τρεις τοποθεσίες όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις, οι οποίες συνολικά στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σάλος με παραίτηση ερευνητή από την Anthropic: «Παίζουν με τις ζωές μας» – Καταγγέλει συστήματα ΑΙ που μπορούν να απειλήσουν την ανθρωπότητα
«Οδεύουμε προς ορισμένα από τα πιο ακραία σενάρια και μέχρι το τέλος του επόμενου έτους τα πράγματα μπορεί ήδη να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο», εκτίμησε ο Τζέικομπ Κόξον
ANTHROPIC AI
Λίντσεϊ Κλάνσι: Κακοδικία στη δίκη της μητέρας που σκότωσε τα τρία παιδιά της – «Ήμασταν ένα βήμα πριν την κηρύξουμε αθώα λόγω παραφροσύνης», λένε ένορκοι
Ο δικαστής Σάλιβαν κήρυξε άκυρη τη δίκη την Παρασκευή (4/9/2026), αφού οι ένορκοι έστειλαν το τρίτο κατά σειρά σημείωμα στο οποίο ανέφεραν ότι αδυνατούσαν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση
κλανσι
5
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 5 ιρανικά δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ ως αντίποινα για το μπαράζ επιθέσεων των Φρουρών της Επανάστασης
Το CNN αναφέρει ότι το πλοίο «Riesco» βυθίστηκε από τα αμερικανικά πλήγματα που του προξένησαν φωτιά - Ιρανικές επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ στην Ιορδανία
Tο πλοίο «Riesco» που βυθίστηκε από τα αμερικανικά πλήγματα