Κόσμος

11η Σεπτεμβρίου: Μετά από 20 χρόνια αναγνωρίστηκαν δύο θύματα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από 20 χρόνια και χάρη σε νέα τεχνολογία αλληλούχησης του γενετικού υλικού αναγνωρίστηκαν δύο θύματα από την τζιχαντιστική επίθεση της 11η Σεπτεμβρίου 2021 στη Νέα Υόρκη, ανακοινώθηκε χθες Τρίτη (07.09.2021). 

Η υπεύθυνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι το εργαστήριό της αναγνώρισε το 1.646ο και το 1.647ο θύμα που έχασαν τη ζωή τους στο World Trade Center.

Συνολικά, 2.753 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ομάδα της Αλ Κάιντα έριξε δύο αεροσκάφη της γραμμής πάνω στους δίδυμους πύργους του Μανχάταν την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ανάμεσά τους, 1.106 μένει ακόμη να αναγνωριστούν επίσημα, ή το 40% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Νέα Υόρκη.

«Πριν από 20 χρόνια, υποσχεθήκαμε στις οικογένειες των θυμάτων του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου πως θα κάναμε ό,τι χρειαζόταν, για όσο καιρό κι αν χρειαζόταν, για να αναγνωρίσουμε τους αγαπημένους τους. Με αυτές τις δύο νέες αναγνωρίσεις, συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε αυτή την ιερή υποχρέωσή μας», ανέφερε η Δρ. Μπάρμπαρα Σάμσον, η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της μεγαλούπολης.

Το πρώτο θύμα ήταν μια γυναίκα, η Ντόροθι Μόργκαν, κάτοικος Λονγκ Άιλαντ, λείψανα της οποίας βρέθηκαν το 2001 και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις γενετικού υλικού. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας άνδρας λείψανα του οποίου είχαν βρεθεί το 2001, το 2002 και το 2006 και η ταυτότητά του δεν θα δημοσιοποιηθεί, διότι αυτή είναι η επιθυμία της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την κυρία Σάμσον, η διαδικασία και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται εδώ και δύο δεκαετίες για την αναγνώριση όλων των θυμάτων της επίθεσης στο WTC εντάσσονται στη «μεγαλύτερη και πολυπλοκότερη ιατροδικαστική έρευνα στην ιστορία» των ΗΠΑ.

Η συνέχισή της αναμένεται να διευκολυνθεί από νέα τεχνολογία αλληλούχησης DNA, της λεγόμενης νέας γενιάς, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Οι ΗΠΑ θα τιμήσουν το Σάββατο τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία τους, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, τον Τζο Μπάιντεν, εξασθενημένο από το χαοτικό τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν, σύρραξης που άρχισε λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο αμερικανός πρόεδρος προγραμματίζεται να επισκεφθεί και τις τρεις τοποθεσίες όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις, οι οποίες συνολικά στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 10
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι