Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

12 μετανάστες στη Γερμανία είχαν ίδια διαβατήρια με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι!

12 μετανάστες στη Γερμανία είχαν ίδια διαβατήρια με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι!

Περίπου δώδεκα μετανάστες που πέρασαν από τη Γερμανία έχουν στην κατοχή τους πλαστά συριακά διαβατήρια, παρόμοια με εκείνα των δύο βομβιστών αυτοκτονίας που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Οι γερμανικές αρχές απέφυγαν πάντως να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες της εφημερίδας. Τα συριακά διαβατήρια που επέδειξαν στις αρχές “περίπου 12 μετανάστες” διέθεταν “τα ίδια πλαστά στοιχεία” με εκείνα των δύο καμικάζι των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, γράφει η Bild επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές. Πρόκειται για κανονικά διαβατήρια που κλάπηκαν το 2013 στη Ράκα, το προπύργιο των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία, και κατόπιν πλαστογραφήθηκαν.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι γερμανικές αρχές έχουν χάσει τα ίχνη των προσφύγων αυτών οι οποίοι μπήκαν στη Γερμανία, δείχνοντας τα πλαστά διαβατήρια, πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου. Οι πρόσφυγες δεν έδωσαν δακτυλικά αποτυπώματα, όμως οι αρχές διατήρησαν στο αρχείο τους αντίγραφα των διαβατηρίων.

Το υπουργείο Εσωτερικών απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας μόνο ότι οι αρχές γνωρίζουν τους κινδύνους. “Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες μεταναστευτικές ροές προς τη Γερμανία, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μεταξύ των προσφύγων μπορεί να βρίσκονται και άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου, εγκληματίες πολέμου, μέλη (…) τρομοκρατικών οργανώσεων ή πρόσωπα με εξτρεμιστικές απόψεις”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιοχάνες Ντίμροτ.

Την Κυριακή η γερμανική εφημερίδα Die Welt αποκάλυψε, επικαλούμενη πηγές υπηρεσιών πληροφοριών δυτικών χωρών, ότι το ΙΚ κατάφερε να αποκτήσει “δεκάδες χιλιάδες” γνήσια διαβατήρια στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους που παριστάνουν τους πρόσφυγες για να πάνε στην Ευρώπη.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε