Κόσμος

1,5 εκατομμύριο άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα Φλόρενς

Τεράστια κινητοποίηση στις ΗΠΑ με τις αρχές να έχουν δώσει εντολή σε 1,5 εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού καθώς ο τυφώνας Φλόρενς πλησιάζει απειλητικά

Ο τυφώνας Φλόρενς, μια καταιγίδα κατηγορίας 4, είναι η πιο ισχυρή που έχει απειλήσει την Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα εδώ και τρεις δεκαετίες. Κινείται με ταχύτητα που φτάνει τα 220 χλμ την ώρα και αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο πριν φθάσει στην ξηρά την Πέμπτη, το πιθανότερο στη νοτιοανατολική Βόρεια Καρολίνα κοντά στα σύνορα με τη Νότια Καρολίνα, όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στο Μαϊάμι.

Το κέντρο τυφώνων από την πλευρά του τονίζει πως αναμένεται να μετατραπεί σε έναν “εξαιρετικά επικίνδυνο μεγάλο τυφώνα” στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ράλφ Νόρθαμ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περίπου 245.000 κατοίκους στις παράκτιες περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες από τις 8.00 π.μ. τοπική ώρα ενώ ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους κατά μήκος της ακτογραμμής της πολιτείας αρχής γενομένης από σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Ακόμη τουλάχιστον άλλοι 250.000 άνθρωποι αναμένεται να απομακρυνθούν από το Άουτερ Μπανκς στη Βόρεια Καρολίνα σήμερα μετά τους 50.000 που έλαβαν εντολή εκκένωσης χθες από το νησιά Χατέρας και Όκρακοκ.

Οι κυβερνήτες της Βόρειας Καρολίνας, της Νότιας Καρολίνας, της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 47
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι