Κόσμος

15 νέοι θάνατοι από κορονοϊό στο Κόσοβο: Απαγόρευση κυκλοφορίας – Κλειστά τα τζαμιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και στο Κόσοβο αυξάνονται οι ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας του Covid – 19. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 15 ασθενείς, ανεβάζοντας στους 227 τον αριθμό των θυμάτων από τον κορονοϊό.

Την Πέμπτη (30.07.2020) στο Κόσοβο εξετάστηκαν εργαστηριακά 459 ύποπτα κρούσματα και τα 226 βρέθηκαν θετικά στον Covid – 19. Από την εκδήλωση της πανδημίας, νόσησαν 8.330 άνθρωποι στη χώρα. Μάλιστα, απαγορεύτηκε ήδη η κυκλοφορία τις βραδινές ώρες, ενώ η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Ο μουφτής του Κοσόβου, Νάιμ Τρνάβα, αποφάσισε να μην ανοίξουν τα τζαμιά για το τριήμερο εορτασμού του κουρμπάν – μπαϊράμ και να μην πραγματοποιηθούν προσευχές στους χώρους λατρείας.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και η Ισλαμική Κοινότητα της Σερβίας (IZS) η οποία κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται στα σπίτια τους και να μην γιορτάσουν με τον παραδοσιακό τρόπο το μπαϊράμι, με την συγκέντρωση συγγενών και φίλων στο γιορτινό τραπέζι, αλλά σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στην Σερβία, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 339 νέα κρούσματα και κατέληξαν 8 ασθενείς. Συνολικά, μέχρι στιγμής, πέθαναν από τον κορονοϊό 573 άνθρωποι, ενώ νόσησαν 25.552.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Ταϊλάνδη: Βρέθηκε πτώμα 17χρονης μέσα σε βαλίτσα – Συνελήφθη ένας Αυστραλός
Σε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο Αυστραλός διακρίνεται να μπαίνει συνοδευόμενος από την 17χρονη μέσα σε ένα κτίριο του τουριστικού θερέτρου Παταγιά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη
Αστυνομία στην Ταϊλάνδη
Μικρά θαύματα στα χαλάσματα από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Διασώστες συνεχίζουν να βγάζουν εγκλωβισμένους, συγκλονιστικά βίντεο
Σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο έχουν σπεύσει στη Βενεζουέλα για να προφέρουν βοήθεια σκάβοντας ακόμη και με τα χέρια τους - Πλησιάζουν τους 1000 οι νεκροί - Πλάνα από drones δείχνουν την καταστροφή
Σωστικά συνεργεία στη Λα Γκουάιρα της Βενεζουέλας