Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

20 χρόνια χωρίς την Νταϊάνα: Κάρολος – Ελισάβετ κρύφτηκαν ξανά στο Balmoral

Νταϊάνα

O πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι τίμησαν τη μνήμη της Νταϊάνα. Όπως και πλήθος κόσμου που άφηνε λουλούδια έξω από το Kensington Palace.

Στην επέτειο από τον θάνατο της Νταϊάνα όμως η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο πρίγκιπας Κάρολος επέλεξαν να ξεφύγουν στο Balmoral. Έφευγαν από το παλάτι την 20ή επέτειο από τον θάνατό της. Αυτό ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο παλάτι για να θρηνήσουν τον θάνατό της 20 χρόνια μετά.

Η επιρροή της “πριγκίπισσας του λαού” φάνηκε πως δεν έχει ξεθωριάσει ακόμα και 20 χρόνια μετά τον θάνατό της. Πολλοί ήταν εκείνοι που ξέσπασαν σε δάκρυα ενώ άφηναν λουλούδια και σημειώματα για την αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

Ήταν την Τετάρτη που ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφτηκαν το μνημείο του Λευκού Κήπου στο ανάκτορο του Κένσινγκτον. Οι δύο γιοι της πριγκίπισσας Νταϊάνα κοίταζαν τα λουλούδια και τις φωτογραφίες που άφηνε απλός κόσμος στις πύλες του πρώην σπιτιού της. Μίλησαν και με πολλούς από τους ανθρώπους που τη θαύμαζαν και βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη της Νταϊάνα.

https://www.youtube.com/watch?v=rtF5Ez0ELEk

Ο πρίγκιπας Χάρι χαμογέλασε στη θέα ενός μεγάλου μπαλονιού που βρισκόταν ανάμεσα στα λουλούδια. Ο αδερφός του πρίγκιπας Γουίλιαμ του έδειξε μια φωτογραφία του με τη μητέρα τους Νταϊάνα που φορούσαν γυαλιά ηλίου.

Η Νταϊάνα άλλαξε για πάντα το παλάτι

Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα θεωρείται κρίσιμο σημείο καμπής στον τρόπο με τον οποίο η βασιλική οικογένεια συνδέεται με τον κόσμο. Οι γιοι της με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό της μίλησαν ανοιχτά για τον πόνο που ένιωσαν όταν έχασαν τη μητέρα τους.

Η 20ή επέτειος θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για μια γυναίκα που έκανε πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο. Από τότε που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο το 1981 αλλά και μετά το διαζύγιό τους το 1996.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε βρεθεί στο στόχαστρο και πριν 20 χρόνια. Είχε επιλέξει να παραμείνουν όλοι στο Balmoral μετά τον θάνατό της στις 31 Αυγούστου 1997. Με την οργή του κόσμου να παίρνει διαστάσεις, η βασίλισσα Ελισάβετ τότε ζήτησε να απευθύνει διάγγελμα στον λαό. Ήταν πρωτοφανής παραβίαση του πρωτοκόλλου η εμφάνισή της στην τηλεόραση. Ήθελε να υπερασπιστεί την απόφασή της να παραμείνουν στο Balmoral και να αποτίσει φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις