Κόσμος

200 άρματα μάχης στη Σαουδική Αραβία απο το Βερολίνο

Η Γερμανία είναι έτοιμη να πουλήσει στη Σαουδική Αραβία περισσότερα από 200 άρματα τύπου Leopard, μετά την έγκριση που έδωσε την περασμένη εβδομάδα το συμβούλιο ασφαλείας της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Spiegel.

Eνας εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν δίνει πληροφορίες για τις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας ή για μεμονωμένες συμφωνίες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως έχουν ανακοινώσει ότι θα καταδικάσουν την πώληση όπλων, εφόσον επιβεβαιωθεί, σημειώνοντας ότι θα αποτελέσει παραβίαση των περιορισμών που έχουν τεθεί για τις εξαγωγές όπλων.

Σύμφωνα με το περιοδικό η Σαουδική Αραβία επιδίωκε εδώ και καιρό να αποκτήσει άρματα Leopard αλλά η Γερμανία απέρριπτε κατ’ επανάληψη το αίτημα επικαλούμενη τον “κίνδυνο” για το Ισραήλ. Το Βερολίνο όμως δεν θεωρεί πλέον ότι η Σαουδική Αραβία αποτελεί “απειλή” για το Ισραήλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ναυάγησαν» ξανά οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν: «Θα απαντήσουμε αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός στα λιμάνια μας», απειλεί η Τεχεράνη
«Δεν ξέρουμε αν οι ΗΠΑ είναι σοβαρές», σχολίασε ο Πεζεσκιάν - «Οι Ιρανοί υπέβαλαν νέο κείμενο προς διαπραγμάτευση, "πολύ καλύτερο"», σχολίασε ο Τραμπ
Δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ
Δάσκαλος στην Καλιφόρνια ο δράστης των πυροβολισμών στο δείπνο των ανταποκριτών – «Έμενε στο ξενοδοχείο, κουβαλούσε όπλα και μαχαίρια»
Οι αρχές τον χαρακτηρίζουν ως «μοναχικό λύκο» - Συνελήφθη από τις αρχές μετά τους πυροβολισμούς - Τραυμάτισε αστυνομικό στην προσπάθειά του να ξεφύγει
31χρονος
Οι πρώτες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς στο Χίλτον - Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης
Φωτογραφίες του δράστη ανέβασε ο Ντόναλντ Τραμπ στα social media - Πρόκειται για την 3η απόπειρα δολοφονίας κατά του - Στο ίδιο ξενοδοχείο είχαν πέσει πυροβολισμοί και κατά του Ρόναλντ Ρήγκαν
Ντόναλντ Τραμπ
5