Κόσμος

209 εκατ. ευρώ η κρατική επιχορήγηση για τα αυστριακά κόμματα

Σε 209 εκατομμύρια ευρώ συνολικά θα ανέλθει μέσα στο 2017 η κρατική επιχορήγηση για τα έξι κόμματα της αυστριακής Βουλής, γεγονός που σημαίνει ότι ο αυστριακός φορολογούμενος στηρίζει με 32,6 ευρώ ανά ψηφοφόρο τα κόμματα, τις κοινοβουλευτικές ομάδες και τις πολιτικές ακαδημίες των στελεχών τους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η “κλασική” επιχορήγηση των κομμάτων ανέρχεται σε 142,4 εκατομμύρια ευρώ , 48,1 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους σε ομοσπονδιακό επίπεδο και σε επίπεδο τοπικών κοινοβουλίων στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, ενώ 12,5 εκατομμύρια ευρώ θα λάβουν οι πολιτικές ακαδημίες των κομμάτων, που έχουν ως αποστολή τους την επιμόρφωση των μελών τους.
Συνυπολογίζοντας σε ομοσπονδιακό και ομόσπονδο επίπεδο, το υψηλότερο ποσό σε επιχορήγηση– 57,4 εκατομμύρια ευρώ– πρόκειται να λάβει το συντηρητικό Λαικό Κόμμα που συγκυβερνά σε ομοσπονδιακό επίπεδο με τους Σοσιαλδημοκράτες για τους οποίους η φετινή επιχορήγηση θα ανέλθει σε 55,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολουθεί το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων με 43,6 εκατομμύρια ευρώ.
Για τους Πράσινους το ποσό της επιχορήγησης βρίσκεται στα 25,2 εκατομμύρια ευρώ, για την “Ομάδα Στρόναχ” — το κόμμα του εκκεντρικού Αυστρο-καναδού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ — στα 8,8 εκατομμύρια ευρώ και για το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ στα 8,3 εκατομμύρια ευρώ.
Σε σύγκριση με άλλες χώρες, η κρατική επιχορήγηση για τα πολιτικά κόμματα στην Αυστρία θεωρείται ως εξαιρετικά γενναιόδωρη, αν υπολογίσει κανείς πως στη Γερμανία που έχει δεκαπλάσιο πληθυσμό, το ύψος της “κλασικής” επιχορήγησης των κομμάτων ανέρχεται σε “μόλις” 160,5 εκατομμύρια ευρώ και στην Αυστρία σε 142,4 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν