Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

30 χρόνια τηλεσκόπιο Hubble μέσα από 30 αδιανόητα όμορφες εικόνες του διαστήματος

30 χρόνια τηλεσκόπιο Hubble μέσα από 30 αδιανόητα όμορφες εικόνες του διαστήματος

Τα 30 χρόνια από την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble θέλει να τιμήσει η έκδοση «Expanding Universe: The Hubble Space Telescope» που κυκλοφόρησε προσφάτως, και η οποία περιέχει εικόνες που μαγεύουν τους πάντες.

Η εκτόξευση του Hubble έγινε τον Απρίλιο του 1990, και το διαστημικό τηλεσκόπιο ήταν το πρώτο εργαλείο που ο άνθρωπος τοποθέτησε στο απώτερο διάστημα. Ήταν μια από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις στην ιστορία της επιστημονικής εξερεύνησης.

Tο άλμπουμ -έκδοση του εκδοτικού οίκου Taschen- είναι απότιση φόρου τιμής σε αυτό το ορόσημο στη εξερεύνηση του διαστήματος και σε αυτό ο αναγνώστης έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιες από τις πιο απίστευτες φωτογραφίες που αιχμαλώτισε το τηλεσκόπιο (σε αυτές περιλαμβάνονται και 30 οι οποίες δεν είχαν έως σήμερα δει τα φώτα της δημοσιότητας).

Πέραν των φωτογραφιών, το άλμπουμ περιλαμβάνει κείμενα τα οποία διαφωτίζουν κάποιες από τις απορίες για το διάστημα και τον χρόνο. Μεταξύ αυτών, κείμενο του κριτικού φωτογραφίας Owen Edwards και κείμενα των αστροναυτών του Hubble, Charles F. Bolden, Jr., John Mace Grunsfeld και Zoltan Levay.

Δείτε μερικές από εικόνες

Δείτε όλες τις εντυπωσιακές εικόνες μαζί με την περιγραφή τους εδώ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις