Κόσμος

4th of July κανονικότητας στην Ουάσινγκτον – Πυροτεχνήματα ξανά με συγκεκριμένα μέτρα

Το ετήσιο σόου πυροτεχνημάτων στο National Mall θα πραγματοποιηθεί φέτος την 4η Ιουλίου, καθώς οι ΗΠΑ ανακάμπτουν από την πανδημία του νέου κορονοϊού, εξαιτίας της οποίας είχαν απαγορευτεί οι μεγάλες συναθροίσεις για περισσότερο από έναν χρόνο.

Η αρχή του National Park ανακοίνωσε σήμερα πως η διάρκειας 17 λεπτών επίδειξη θα ξεκινήσει στις 9:09 το βράδυ τοπική ώρα (04.09 ώρα Ελλάδας) την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, και στις δύο πλευρές της λίμνης μπροστά από το Μνημείο Λίνκολν.

Το όλο θέαμα αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι η χώρα επιστρέφει σε πιο κανονικούς ρυθμούς. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ορίσει την 4η Ιουλίου ως ημερομηνία-στόχο για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 του 70% των Αμερικανών ενηλίκων, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Η χρήση της μάσκας θα απαιτείται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης του πάρκου και οι πολίτες που δεν θα είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους, σε σημεία με πολύ κόσμο.

«Το να παρακολουθήσουμε τα πυροτεχνήματα της 4ης Ιουλίου από το National Mall με φόντο τα μνημεία είναι μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις της πρωτεύουσας της χώρας μας», δήλωσε ο Τζεφ Ράινμπολντ, επιστάτης του National Mall.

«Το φετινό σόου δεν θα γιορτάζει μονάχα την 245η επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας, αλλά επίσης θα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα μπροστά, καθώς η πόλη αναδύεται από την πανδημία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι συναντά Ευρωπαίους ηγέτες στην ουκρανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον πριν τη σύνοδο με τον Τραμπ
Ο Ουκρανός πρόεδρος και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στην πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσινγκτον για να συντονίσουν τη θέση τους ενόψει της καθοριστικής συνάντησης με τον Ντόναλντ Τραμπ
Φωτογραφία αρχείου 1
Γαζα: Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Ένας αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση έδωσε τη συγκατάθεσή της σε πρόταση που διαβιβάστηκε από μεσολαβητές, η οποία περιλαμβάνει εκεχειρία 60 ημερών και απελευθέρωση ομήρων, σύμφωνα με την Times of Israel
Αεροφωτογραφία της Γάζας 5
«Μεγάλη μέρα στον Λευκό Οίκο» δηλώνει ο Τραμπ πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε στο Truth Social μια πρωτοφανή σύνοδο στην Ουάσινγκτον, όπου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Μόσχα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Νροναλντ Τραμπ
Σύνοδος Τραμπ – Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον: Το ζήτημα του κουστουμιού του Ουκρανού προέδρου επιστρέφει στο τραπέζι
Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι,Axios και Sky News αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν… για την ενδυμασία του Ουκρανού προέδρου
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
11