Κόσμος

6,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Λίγο πριν τις 09:00 (ώρα Ελλάδας) ο εφιάλτης ξύπνησε στην Ιαπωνία. Σήμανε και πάλι συναγερμός καθώς ο νέος σεισμός στα ανατολικά, στη θάλασσα μεγέθους 6,8 Ρίχτερ θεωρήθηκε βέβαιο ότι θα προκαλέσει τσουνάμι.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές έδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 50 εκατοστών και έθεσαν σε συναγερμό τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας στις ακτές των περιοχών Μιγιάκι και Φουκουσίμα. Ευτυχώς όμως η κατάσταση γρήγορα άλλαξε, καθώς 40 λεπτά μετά το σεισμό δεν είχε παρατηρηθεί αναταραχή στη θάλλασα και έτσι οι αρχές σήμαναν λήξη του συναγερμού.

Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί, καθώς ο σεισμός έγινε στη θάλασσα σε βάθος 60 χλμ, ούτε υπήρξαν ζημιές στα επικίνδυνα εργοστάσια της Φουκοσίμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Γερμανός τουρίστας εξηγεί πως κέρδισε αποζημίωση για τις ξαπλώστρες στο ξενοδοχείο της Κω – «Και οι 400 ήταν πιασμένες»
Αναγκαζόταν να ξυπνά νωρίς το πρωί για να βρει ξαπλώστρες για την οικογένειά του αλλά μάταια - Τα παιδιά του έκαναν υπομονή περιμένοντας στο τσιμέντο δίπλα από την πισίνα
Τουρίστας
Το Ιράν χαρακτηρίζει «παράδοση» την αμερικανική πρόταση και την απορρίπτει – Ζητάει αποζημιώσεις και πλήρη έλεγχο του Ορμούζ
Η Τεχεράνη ζητά σαφείς διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, ενώ επιμένει και στην κατάργηση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου
Στενά του Ομρούζ