Κόσμος

63 νεκροί από το σεισμό στην Ινδία – Μάχη των συνεργείων μέσα στις λάσπες

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 64 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Γκαντόκ, πρωτεύουσας του ινδικού κρατιδίου Σικίμ, και σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα σωστικά συνεργεία μάχονταν σήμερα ενάντια στις καταρρακτώδεις βροχές και τις κατολισθήσεις καθώς προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα του σεισμού των 6,8 βαθμών που σημειώθηκε χθες Κυριακή στη βορειοανατολική Ινδία και έγινε αισθητός στο Νεπάλ και το Θιβέτ.

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 48 στην Ινδία, ενώ ακόμη οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ και 7 στο Θιβέτ, όμως ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς περνούν οι ώρες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές εξαιτίας των μουσώνων έχουν καθηλώσει στο έδαφος τα ελικόπτερα, ενώ τα ινδικά σωστικά συνεργεία προχωρούν αργά προς την Γκαντόκ, όπου οι κατολισθήσεις έχουν κόψει μέρος του μοναδικού δρόμου.

“Τα σωστικά μας συνεργεία έχουν καθηλωθεί στο έδαφος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Δύναμης Επέμβασης σε έκτακτες καταστάσεις Σουράντα Αχλαουάτ.

Περισσότεροι από 5.000 στρατιώτες έχουν σταλεί στην περιοχή με στόχο να προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν την επίγεια σύνδεση με την Γκαντόκ.

“Ο αριθμός των νεκρών κινδυνεύει να αυξηθεί μόλις τα σωστικά συνεργεία φτάσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές”, εκτίμησε ο Τζ. Αναντάν, υπεύθυνος του κέντρου ελέγχου εκτάκτων περιστάσεων από την Γκαντόκ.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην επαρχία Σικίμ από την κατάρρευση κτιρίων ή κατολισθήσεις.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί από τις κατολισθήσεις, τις πτώσεις ερειπίων και την κατάρρευση κτιρίων στη Γκαντόκ, όπου χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στο δρόμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χτύπημα σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν, κοντά στην Μπουσέρ όπου βρίσκεται πυρηνικός σταθμός - Προειδοποίηση Αραγτσί για νέα «στρατιωτική επιχείρηση»
Δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πόλη Μπουσέρ και την κοντινή πόλη Τσογκαντάκ στο νότιο Ιράν, τρεις στην πόλη Κοναράκ, καθώς και στην πόλη-λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς
Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Εικόνες καταστροφής από το σπίτι του Χαμενεΐ μετά τις φονικές επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ - Θρήνος στην κηδεία του πρώην Ιρανού ηγέτη
Η ταφή στην πατρίδα του Χαμενεΐ έρχεται μετά από μια εβδομάδα συγκεντρώσεων και τελετών πένθους για τον δολοφονημένο ηγέτη που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν
Πενθούντες συγκεντρώνονται την ημέρα της ταφής του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στο Μασχάντ
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office 5