Κόσμος

8 νεκροί σε θρησκευτική τελετή από ξαφνική πλημμύρα στην Ινδία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ξαφνική πλημμύρα στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία. Η πλημμύρα προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές, στο πιο πρόσφατο περιστατικό έντονων μουσώνων που ευθύνονται για καταστροφές σε διάφορες χώρες της νότιας Ασίας.

Από την πλημμύρα, περίπου 70 άνθρωποι διασώθηκαν από σωστικά συνεργεία, ενώ 13 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιφέρειας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου της Δυτικής Βεγγάλης, Μάμτα Μπανερτζί σε ανάρτησή του στο Twitter. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία την περίοδο του μουσώνα (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, όλο και αυξάνονται της κλιματικής αλλαγής.

Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς πιστοί βύθιζαν είδωλο της θεότητας Ντουργκά των Ινδουιστών στον ποταμό Μαλ στην περιοχή Τζαλπαϊγκούρι του κρατιδίου στο πλαίσιο θρησκευτικής εορτής.

Eπιπρόσθετο πακέτο αποζημίωσης ανακοίνωσε ο Ινδός πρωθυπουργός

«Οδύνη για το δυστύχημα στη διάρκεια της εορτής Ντουργκά Πούτζα στην Τζαλπαϊγκούρι, στη Δυτική Βεγγάλη. Συλλυπητήρια σε αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα», αναφέρει σε μήνυμα που ανέβασε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ανακοινώνοντας παράλληλα επιπρόσθετο πακέτο αποζημίωσης πέραν αυτής που θα δοθεί από την κυβέρνηση του κρατιδίου.

Σε ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της Ινδίας έπεσε χθες, Τετάρτη, 128% περισσότερη βροχή από το σύνηθες αυτήν την περίοδο, ενώ σε ορισμένα μέρη υπολογίζεται ότι η βροχή έφτασε έως και τα 9 εκατοστά, σύμφωνα με την δημόσια Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας, η οποία έχει προβλέψει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Δυτική Βεγγάλη και κοντινά της κρατίδια για τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες.

Νεκροί και καταστροφές από πλημμύρες και σε άλλες χώρες της Νότιας Ασίας

Χώρες της νότιας Ασίας έχουν υποστεί τους τελευταίους μήνες μεγάλο πλήγμα από τις καταρρακτώδεις βροχές κατά τη διάρκεια της φετινής εποχής των μουσώνων. Στο Πακιστάν οι ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις και το λιώσιμο των παγετώνων στο βόρειο τμήμα της χώρας προκάλεσαν πλημμύρες που βύθισαν μεγάλα τμήματά της κάτω από το νερό, ενώ στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 1.700 ανθρώπους. Η καταστροφή αυτή αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή.

Στο Νεπάλ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η αδιάκοπη βροχή για δύο ημέρες έχει προκαλέσει άνοδο της στάθμης των υδάτων σε πολλά ποτάμια.

«Σημάναμε συναγερμό στους χωρικούς που ζουν κατά μήκος όχθεων ποταμών, να είναι σε επαγρύπνηση για πιθανές πλημμύρες και κατολισθήσεις (…) αλλά δεν τους ζητήσαμε ακόμη να απομακρυνθούν από τις εστίες τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αρχής Περιορισμού Κινδύνου και Διαχείρισης Καταστροφών Ντιτζάν Μπχαταράι.

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής φέτος τη ζωή τους στο Νεπάλ από ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στο γειτονικό Μπουτάν οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση την περασμένη εβδομάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όταν η Γκιλφόιλ αγκάλιαζε τον Ρούμπιο στην Αθήνα, γνώριζε ότι θα την απομακρύνουν: Αποκαλύψεις από την δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση - φωτιά στον Λευκό Οίκο
Ο όγκος του υλικού που έφτανε στα χέρια της δημοσιογράφου για την Κίμπερλι Γκιλφόιλ ήταν τέτοιος που, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν ήξερε πια τι να το κάνει
Στιγμιότυπο από την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Marco Rubio και την υποδοχή από την πρώην, πλέον, πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Kimberly Guilfoyle στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
20
Εντολή Ρούμπιο μετά την υπόθεση Γκίλφοϊλ προς τους Αμερικανούς διπλωμάτες: Μη χρησιμοποιείτε τα αξιώματα για προσωπικό όφελος
Παράλληλα, ο Ρούμπιο υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης του νόμου «Hatch», ο οποίος απαγορεύει ορισμένες μορφές πολιτικής δραστηριότητας στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
Η πρώην, πλέον, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Kimberly Guillfoyle με τον Marco Rubio κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα στις 7 Οκτωβρίου 2026 5