Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αίγυπτος: Ένας νεκρός αστυνομικός σε ανταλλαγή πυρών με μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων

ΦΩΤΟ - REUTERS
ΦΩΤΟ - REUTERS

Στις 23 Ιουνίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου όπου δικάζονται οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ, Αλ Τζαζίρα, με την κατηγορία της υποστήριξης προς τη Μουσουλμανική Αδελφότητα του ανατραπέντος προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Στις 5 Ιουνίου ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στους 20 δημοσιογράφους και υπαλλήλους του καναλιού η “ανώτατη ποινή”, δηλαδή 15-25 χρόνια κάθειρξης. Οι 16 από αυτούς, όλοι τους Αιγύπτιοι, κατηγορούνται ως μέλη “τρομοκρατικής οργάνωσης” ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις, που είναι ξένοι, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της μετάδοσης “ψευδών ειδήσεων” με στόχο να παράσχουν στήριξη στην Αδελφότητα.

Οι 9 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Αυστραλός δημοσιογράφος Πίτερ Γκρίστι, κρατούνται σε φυλακές της Αιγύπτου ενώ οι υπόλοιποι 11 δικάζονται ερήμην.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σήμερα στα νότια του Καΐρου, σε ανταλλαγή πυρών με ένοπλους υποστηρικτές του Μόρσι. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο αστυνομικός καταδίωκε πέντε καταζητούμενα μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, που εμπλέκονταν σε διάφορες επιθέσεις εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν. Δύο από αυτούς τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

Οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή και τη σύλληψη του Μόρσι, στις 3 Ιουλίου 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο βιασμός που “λύγισε” τον σκληρό στρατηγό Αλ Σίσι (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Συνέλαβαν υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μόρσι, δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Αλ Σίσι

Αίγυπτος: 126 υποστηρικτές του Μόρσι καταδικάστηκαν σε 10ετή κάθειρξη

Φυλακή σε 36 φοιτητές για συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε