Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ο βιασμός που “λύγισε” τον σκληρό στρατηγό Αλ Σίσι (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Ο βιασμός που “λύγισε” τον σκληρό στρατηγό Αλ Σίσι (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι – ο τότε επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου – ανακοίνωσε στον Μοχάμεντ Μόρσι ότι δεν είναι πλέον ο πρόεδρος της χώρας.

Ήταν τότε που ο 60χρονος στρατηγός έκανε πραγματικότητα την επιθυμία χιλιάδων Αιγυπτίων που διαδήλωναν καθημερινά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου εναντίον του ισλαμιστή προέδρου και υπερασπιστή των Αδελφών Μουσουλμάνων. Ήταν ο σωτήρας τους, ο άνθρωπος που τους έδωσε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Στις 8 Ιουνίου 2014, ο αλ Σίσι ορκίστηκε πρόεδρος της Αιγύπτου και στην πρώτη εβδομάδα της θητείας του, φρόντισε να δείξει ένα πρόσωπο που, ίσως, ούτε οι πιο πιστοί υποστηρικτές του να μην φαντάζονταν από έναν «σκληροτράχηλο» στρατηγό.

«Ήρθα εδώ για να πω σε σένα και σε όλες τις γυναίκες στην Αίγυπτο ότι λυπάμαι πολύ. Ζητώ συγγνώμη από όλες τις γυναίκες», είπε στη 19χρονη φοιτήτρια-θύμα βιασμού, που κείτονταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Βάζοντας το χέρι του στο σημείο της καρδιάς του, τη διαβεβαίωσε ότι οι επτά άνδρες που τη βίασαν στην πλατεία Ταχρίρ, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την ορκωμοσία του, «θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει».

Η… δεύτερη προτεραιότητα του αλ Σίσι, μετά την «εξόντωση» της Μουσουλμανικής αδελφότητας, είναι η αποκατάσταση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία, όπως αποδεικνύεται από το διάταγμα που εξέδωσε για την ποινικοποίηση του βιασμού, με φυλάκιση πέντε ετών και πρόστιμο 50.000 αιγυπτιακών λιρών (5.100 ευρώ), καθώς και την εντολή για συνεχείς περιπολίες της αστυνομίας στους δρόμους για την προστασία τους.

Η κοινωνική του δράση συνεχίστηκε με τη διοργάνωση ενός happening στους δρόμους του Καΐρου. Σε μια προσπάθεια να πείσει τους συμπατριώτες του να κάνουν οικονομία, ανέβηκε σε ένα ποδήλατο και ηγήθηκε ενός γκρουπ ποδηλατών…

Άραγε, έχει έρθει η ώρα για την Αίγυπτο να γυρίσει σελίδα; Ο αλ Σίσι εκλέχθηκε από το 97% των Αιγυπτίων – χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο – και ας μην ξεχνάμε ότι εμφανίστηκε στο λαό ως η μοναδική… σανίδα σωτηρίας…

Ο χρόνος θα δείξει αν η αυτό το ανθρώπινο προφίλ που έχει εμφανίσει την πρώτη εβδομάδα της θητείας του είναι πραγματικό ή αποτελεί επικοινωνιακό τρικ…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε