Σάββατο, 1 Ιουν.
29oC Αθήνα

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 261 τραυματίες στα επεισόδια που ξέσπασαν τη νύχτα

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 261 τραυματίες στα επεισόδια που ξέσπασαν τη νύχτα

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 261 τραυματίστηκαν στο Κάιρο κατά την διάρκεια της νύχτας, όταν υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, συγκρούστηκαν με αντιπάλους του και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας της Αιγύπτου.

Ο επικεφαλής του κέντρου άμεσης βοήθειας Μοχάμεντ Σουλτάν είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια στη συνοικία Γκίζα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, και δύο κοντά σε μια γέφυρα στην συνοικία Ραμσής.

Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ο Δρ. Χάλεντ αλ Χάτιμπ, τον οποίο επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA.

Οι αρχές της Αιγύπτου συνέλαβαν 401 ανθρώπους στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν τη νύχτα, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

«Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πέτυχαν να συλλάβουν 401 ανθρώπους που προκαλούσαν ταραχές κατά την διάρκεια των επεισοδίων», ανέφερε το MENA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα νύχτα ταραχών στην Αίγυπτο – Δεκάδες τραυματίες

Αίγυπτος: νεκροί και τραυματίες σε επίθεση εναντίον λεωφορείου

“Παγώνουν” τις περιουσίες ανώτατων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, με εισαγγελική εντολή

Ο Ελ Μπαραντέι ορκίστηκε αντιπρόεδρος της Αιγύπτου

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε