Κόσμος

Amazon: 20.000 εργαζόμενοι στις ΗΠΑ μολύνθηκαν από κορονοϊό!

Η Amazon ανακοίνωσε ότι 19.816 εργαζόμενοί του στις ΗΠΑ μολύνθηκαν από κορονοϊό!

Η εταιρεία, που έχει αναπτύξει δικό της σύστημα εντοπισμού των μολύνσεων και διεξάγει “χιλιάδες τεστ την ημέρα”, διέθετε 1,37 εκατομμύριο εργαζόμενους την περίοδο από την 1η Μαρτίου ως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Το ποσοστό μολύνσεων μεταξύ των εργαζομένων στην Amazon ανέρχεται σε 1,44%, ενώ για το σύνολο του πληθυσμού των ΗΠΑ το ποσοστό είναι 2,06%, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπνκινς, το οποίο καταρτίζει τον απολογισμό των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνεται το εποχικό προσωπικό της εταιρείας ή όσοι εργαζόμενοι ενδέχεται να μολύνθηκαν από covid-19 εκτός εργασίας.

Στόχος για 50.000 τεστ κάθε μέρα

Η Amazon σκοπεύει να ενισχύσει τις ικανότητές της ώστε να μπορεί να διεξάγει 50.000 τεστ ημερησίως στις αποθήκες και τα επιμελητειακά της κέντρα ως τον Νοέμβριο.

click4more: Θετικοί στον κορονοϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν πραγματοποιήσει στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού στάσεις εργασίας και είχαν οργανώσει διαμαρτυρίες μπροστά από τις αποθήκες της ζητώντας καλύτερη προστασία από την covid-19.

Η εταιρεία είχε επίσης δεχθεί επικρίσεις επειδή μέχρι τώρα δεν είχε αποκαλύψει πόσοι εργαζόμενοί της έχουν μολυνθεί από κορονοϊό.

“Η Amazon αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία”

“Τώρα γνωρίζουμε για ποιο λόγο η εταιρεία αρνούνταν: η Amazon επέτρεψε στον κορονοϊό να εξαπλωθεί σαν σκόνη στις εγκαταστάσεις της, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται εκεί, καθώς και των οικογένειών τους, των γείτονών τους και των φίλων τους. Η Amazon αποτελεί αναμφισβήτητα απειλή για τη δημόσια υγεία”, κατήγγειλε η Ντάνια Ραχέντρα επικεφαλής της Athena, μιας κολεκτίβας οργανώσεων κατά της Amazon σε ανακοίνωσή της, στην οποία ζήτησε τη διεξαγωγή δημόσιας έρευνας.

Η Amazon έχει διαβεβαιώσει ότι έχει διανείμει περισσότερες από 100 εκατομμύρια μάσκες στους εργαζόμενους της και ότι έχει λάβει μια σειρά μέτρων, όπως η τήρηση των αποστάσεων, στις αποθήκες της, ο έλεγχος της θερμοκρασίας των εργαζομένων και διαδικασίες βαθύ καθαρισμού.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν συχνά την εταιρεία ότι δεν προστατεύει επαρκώς την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της, παρά τις συνεχείς επενδύσεις, κυρίως στην αυτοματοποίηση πολλών εργασιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο