Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Angelo Moriondo: Google Doodle για τον πατέρα της μηχανής εσπρέσο

Angelo Moriondo: Google Doodle για τον πατέρα της μηχανής εσπρέσο

Τον Angelo Moriondo τιμάει σήμερα η Google με ένα Doofle. Ο Angelo Moriondo ήταν ένας Ιταλός εφευρέτης που συνήθως πιστώνεται για την κατοχύρωση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της παλαιότερης γνωστής μηχανής εσπρέσο, το 1884.

Η μηχανή του χρησιμοποιούσε έναν συνδυασμό ατμού και βραστό νερό για την αποτελεσματική παρασκευή καφέ.

O Ιταλός εφευρέτης, Angelo Moriondo, γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 6 Ιουνίου 1851, στο Τορίνο. Καταγόταν απο επιχειρηματική οικογένεια της περιοχής.

Ο παππούς του ίδρυσε μια εταιρεία παραγωγής λικέρ που συνέχισε ο πατέρας του, Τζιάκομο, ο οποίος αργότερα ίδρυσε τη γνωστή εταιρεία σοκολάτας «Moriondo and Gariglio» μαζί με τον αδελφό του, Αγκοστίνο και τον ξάδερφό του, Γκαρίγκλιο.

Ο Angelo Moriondo καταχώρησε την πατέντα για την πρώτη μηχανή εσπρέσο το 1884. Η μηχανή του χρησιμοποιούσε ένα συνδυασμό ατμού και βραστού νερού για την αποτελεσματική παραγωγή καφέ.

Παρουσίασε την εφεύρεσή του για την παραγωγή καφέ εσπρέσο στη Γενική Έκθεση του Τορίνο το 1884, όπου του απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο.

Στην πραγματικότητα, πάντως, η μηχανή κατασκευάστηκε από έναν μηχανικό που εργαζόταν υπό την άμεση επίβλεψη του εφευρέτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις