Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Apple: Εμπνευσμένο από τα ταξί Kaali Peeli το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία

Apple: Εμπνευσμένο από τα ταξί Kaali Peeli το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία

Η Apple Inc ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα λιανικής πώλησης στην Ινδία. Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι το κατάστημα στη Μουμπάι είναι ακόμα υπό κατασκευή και πιθανόν να ανοίξει αυτό τον μήνα. 

Το πρώτο κατάστημα της Apple στην Ινδία είναι εμπνευσμένο από τα γνωστά ταξί Kaali Peeli που είναι μοναδικά στη Μουμπάι και αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Χθες βράδυ, ο κόσμος τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο έξω από το κατάστημα.

Το κατάστημα είναι έντονα φωτισμένο και η πρόσοψή του είναι καλυμμένη με έντονα πολύχρωμα σχέδια, έχοντας το γνωστό λογότυπο με το μήλο και το μήνυμα «Hello Mumbai».

Δείτε φωτογραφίες: 

Η Ινδία έχει γίνει μεγάλη αγορά για την εταιρία που έχει την έδρα της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια και η οποία εγκαινίασε διαδικτυακό κατάστημα λιανικής πώλησης στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο το 2020. Ωστόσο, λόγω των υψηλών τιμών, η Apple έχει μερίδιο μόλις 3% στην ινδική αγορά smartphone.

Η Apple έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει εμπόδια στο να ανοίξει φυσικά καταστήματα λιανικής στη χώρα, με τα σχέδιά της για άνοιγμα σημείων πώλησης το 2021 να καθυστερούν λόγω της πανδημίας της COVID-19. Τα προϊόντα της Apple, ωστόσο, πωλούνται εδώ και χρόνια στην Ινδία σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon.com Inc και η Flipkart της Walmart, καθώς και μέσω μεταπωλητών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις