Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

AstraZeneca τέλος για την Ευρωπαϊκή Ένωση; «Βόμβα» από Γαλλίδα υπουργό

Pfizer

Τα εμβόλια της Pfizer/BioNTec και της Moderna φαίνεται ότι θα είναι τα μόνα που θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις με εκείνα της AstraZeneca και της Johnson & Johnson. Αυτό αν πιστέψουμε τα όσα είπε η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Τι είπε η Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ; Ότι είναι πιθανόν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων κατά της Covid-19 με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί», αλλά μετά την απόφαση της Δανίας να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, «η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι» η Ευρώπη να μην ανανεώσει τις παραγγελίες, δήλωσε η υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RMC.

«Δεν έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με τις Johnson & Johnson και AstraZeneca για νέο συμβόλαιο, εκεί που έχουμε συνομιλίες με τις Pfizer/BioNTech και Moderna».

«Έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο με εμβόλια τύπου mRNA που λειτουργεί πολύ καλά και έχουν λίγες παρενέργειες, θα έχουμε νέα εμβόλια, αν όλα πάνε καλά, των Novavax, Sanofi, που είναι εμβόλια ενισχυτικών πρωτεϊνών, που έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και έχουμε καθυστέρηση 50 ετών σε αυτό το είδος της τεχνολογίας», εξήγησε. «Αυτά τα εμβόλια θα φθάσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο, άρα θα έχουμε πολλές δόσεις σε πολλές πλατφόρμες που θα επιτρέψουν να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πριν από μερικές μέρες ότι οι Pfizer-BioNTech αποδείχθηκαν «αξιόπιστος εταίρος, που τήρησε τις δεσμεύσεις και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες μας», εν αντιθέσει με τις παραδόσεις της AstraZeneca.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις