Κόσμος

AstraZeneca: Θα παραδώσει τις μισές δόσεις εμβολίου στην ΕΕ αυτή την εβδομάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η AstraZeneca θα καθυστερήσει τα μισά εμβόλιά της για τον κορονοϊό που προβλεπόταν να παραδοθούν αυτήν την εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ένας εκπρόσωπός της.

«Ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες μέλη την περασμένη εβδομάδα ότι η μία από τις δύο παρτίδες (του εμβολίου) που ήταν προς παράδοση αυτήν την εβδομάδα χρειαζόταν να ελεγχθεί και θα παραδοθεί σύντομα», εξήγησε.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία είναι «στη σωστή πορεία» προκειμένου να τηρήσει το πρόγραμμά της, όσον αφορά τις παραδόσεις εμβολίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οι εβδομαδιαίες παραδόσεις παρουσιάζουν γενικά μικρές διακυμάνσεις, που εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως από την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, που επικαλείται έγγραφα που έχει στην κατοχή της, η φαρμακευτική εταιρεία προβλέπει ότι θα παραδώσει 1,3 εκατομμύρια δόσεις στις 27 χώρες μέλη, συν την Ισλανδία και τη Νορβηγία, αντί για 2,6 εκατομμύρια που ήταν το πλάνο της αυτήν την εβδομάδα.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις είναι ένα πρόβλημα που επανέρχεται συχνά και έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ των Βρυξελλών και της εταιρείας το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Σοβαρά επεισόδια σε φοιτητικές διαδηλώσεις – Πέταξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους στο υπουργείο Παιδείας
Ένταση στα Τίρανα με δακρυγόνα, νερό υπό πίεση και προσαγωγές - Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το κόστος σπουδών και τις συνθήκες στα πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση καταδικάζει τη βία
Hooded protesters try to break through a gate at the Education Ministry as the Albanian word "Resign" is displayed on a wall during clashes in Tirana, Albania, Tuesday, Oct. 13, 2026, joining a demonstration organized by the Flamingo protest movement demanding the resignation of Prime Minister Edi Rama.
Ισόβια στον άνδρα που έστησε τη δολοφονία του Τούπακ – Δικαίωση μετά από 30 χρόνια
Ο Ντουέιν «Κίφι Ντι» Ντέιβις καταδικάστηκε για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ στο Λας Βέγκας - «Χρειαστήκαμε 30 χρόνια, αλλά σήμερα θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας», είπε η δικαστής
Duane Davis, right, arrives for a sentencing hearing after his murder conviction in the death of rapper Tupac Shakur on Tuesday, Oct. 13, 2026, in Las Vegas.
Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον Αμερικανό πρέσβη Τομ Μπάρακ – «Διπλωματική ντροπή χωρίς προηγούμενο»
Στο στόχαστρο της τουρκικής αντιπολίτευσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αιχμές για τις συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη, τη διαμονή του εκτός πρωτεύουσας και τον ρόλο του στη Μέση Ανατολή
Tom Barrack, the U.S. ambassador to Turkey and special presidential envoy to Syria and Iraq, speaks at the U.S. Iraq Business Summit at the U.S. Chamber of Commerce, Friday, July 17, 2026, in Washington.
CNN: Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί – Οι επαφές με συμμάχους και οι διαβεβαιώσεις
Το Σαββατοκύριακο είχε μεταφέρει σε πρόσωπα του περιβάλλοντός της ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως δεν θα αποπεμπόταν από τη θέση της πρέσβειρας στην Ελλάδα
Κίμπερλι Γκιλφόιλ