Κόσμος

Bloomberg: Μπάιντεν και Ερντογάν θα συζητήσουν την πώληση νέων και αναβάθμιση παλιών F16 στην Τουρκία 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πώληση δεκάδων νέων F16 στην Τουρκία αλλά και την αναβάθμιση των υπαρχόντων, θα συζητήσουν ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην συνάντηση που θα έχουν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ραντεβού Μπάιντεν και Ερντογάν κλείστηκε μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να πει το «ναι» στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην Συμμαχία. 

«Το Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει πλήρως τα σχέδια της Τουρκίας για την αναβάθμιση του στόλου των F-16», δήλωσε η βοηθός του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Σελέστ Γουόλαντερ.

Και πρόσθεσε: «Τα σχέδια αυτά είναι προς επεξεργασία και πρέπει να γίνουν διάφορες διαδικασίες αλλά οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό του στόλου των μαχητικών της καθώς αυτό θα συμβάλλει στην ενίσχυση της άμυνας του ΝΑΤΟ και της ασφάλειας των αμερικανών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στη Βρετανία: Έρευνα για εκρηκτικά σε βάση της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιείται και από αμερικανικές δυνάμεις
Ειδικό κλιμάκιο εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του στρατού βρίσκεται στο σημείο, στο Γουέλφορντ, πραγματοποιώντας ελέγχους σε οχήματων
(REUTERS
Ο Νετανιάχου διαψεύδει δημοσίευμα ότι η Αίγυπτος τον είχε προειδοποιήσει για τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου
«Ψευδής κατηγορία που είχε διαψευστεί αλλά τώρα ανακυκλώνεται για να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη του Ισραήλ», τονίζεται από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου