Κόσμος

Bloomberg: Ο Ερντογάν «έδειξε» εκλογές στις 14 Μαΐου

Εκλογές τον Μάιο φέρεται να «έδειξε» ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντί της αρχικά προγραμματισμένης ημερομηνίας του Ιουνίου, αφήνοντας στην αντιπολίτευση της χώρας λιγότερο από πέντε μήνες για να ορίσει έναν υποψήφιο.

«Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας “φτάνει, οι πολίτες έχουν το λόγο”», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία αναφορά που ερμηνεύτηκε ως υπαινιγμός για την ημερομηνία των εκλογών, όπως σημειώνει το δίκτυο Bloomberg.

O Ερντογάν κάνει συχνές αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ανατράπηκε σε στρατιωτικό πραξικόπημα το 1960 πριν εκτελεστεί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν «έδειξε» επίσης κάλπες πριν από τον Ιούνιο λέγοντας: «Έχουμε 5 μήνες, χωρίς διακοπή για 5 μήνες».

Στην ίδια ημερομηνία αναφέρθηκε το Σάββατο και ο αρχηγός του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», δήλωσε.

Η συμμαχία της αντιπολίτευσης της Τουρκίας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κοινό υποψήφιο, ωστόσο ο Κιλιτσντάρογλου έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος να κατέβει στις εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Οι ΗΠΑ θα τερματίσουν τον πόλεμο σε 2 με 3 εβδομάδες» είπε ο Τραμπ - Οι 18 αμερικανικές εταιρείες που απειλεί το Ιράν
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστήριξε επίσης, ότι «δεν χρειάζεται συμφωνία του Ιράν για να λήξει ο πόλεμος» και πως η Ουάσινγκτον έχει ήδη επιτύχει αλλαγή του καθεστώτος στην Τεχεράνη
Καπνός μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος