Boeing: Ειδικό εγχειρίδιο προς τους πιλότους μετά την τραγωδία της Sriwijaya Air

Ειδικό εγχειρίδιο απέστειλε η Boeing προς τις αεροπορικές εταιρίες, ζητώντας τους να διασφαλίσουν ότι οι πιλότοι παρακολουθούν στενά την κατάσταση του αεροσκάφους τους, αλλά και την πορεία της πτήσης τους.

Η αποστολή του εγχειριδίου έγινε μετά την έκδοση μιας προκαταρκτικής αναφοράς στην Ινδονησία για την αεροπορική τραγωδία της Sriwijaya Air, στις 9 Ιανουαρίου, με συνέπεια το θάνατο των 62 επιβαινόντων σε ένα αεροσκάφος Boeing 737-500.

Το εγχειρίδιο της αμερικανικής εταιρίας δε συνδέεται αποκλειστικά με το αναφερόμενο αεροπορικό δυστύχημα, αλλά περιλαμβάνει και άλλους τύπους αεροσκαφών της Boeing, ενώ καλύπτει μία από τις πιθανές περιοχές ενδιαφέροντος για τους ερευνητές της πρόσφατης αεροπορικής τραγωδίας στην Ινδονησία, καθώς αναμένεται η ανάσυρση της μονάδας του ηχητικού καταγραφέα από το πιλοτήριο του αεροσκάφους.

click4more: Βρετανία: Υψηλή η συχνότητα των κρουσμάτων παρά το τρίτο lockdown

Οι κατασκευαστές αεροσκαφών εκδίδουν περιοδικά παρόμοια εγχειρίδια και η Boeing ανακοίνωσε ότι επικοινωνεί με τους πελάτες της, αναφορικά με το πως μπορούν να πετούν τα αεροσκάφη της με ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

«Σε στενή συνεργασία με τις αρχές διερεύνησης δυστυχημάτων και τις αρμόδιες υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, αυτές οι τελευταίες επικοινωνίες ενισχύουν τη σημασία της έκδοσης οδηγιών από τον τομέα της βιομηχανίας παραγωγής αεροσκαφών και την Boeing, αλλά και εκπαιδευτικών υλικών προληπτικής δράσης και ανάκτησης [της λειτουργίας συστημάτων] των αεροσκαφών», ανέφερε η αμερικανική εταιρία.

Η Boeing δέχθηκε κριτική για την απόδοση ευθυνών από μέρους της στους πιλότους, αναφορικά με τη συντριβή ενός αεροσκάφους 737 ΜΑΧ το 2018 στην Ινδονησία, ενώ το δυστύχημα αυτό αργότερα συνδέθηκε με την εσφαλμένη λειτουργία ενός συστήματος ελέγχου πτήσης. 

Σύμφωνα με μία ανάλυση για την ασφάλεια των πτήσεων που καλύπτει την ευρύτητα δράσης του τομέα των αεροπορικών εταιριών και εκδόθηκε από την ευρωπαϊκή Airbus SE την προηγούμενη χρονιά, η απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους στη διάρκεια της πτήσης αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατηγορία ή ποσοστό 33% όλων των αεροπορικών ατυχημάτων από την έναρξη της χρήσης των κινητήρων τζετ.

Άγνωστα ακόμα τα αίτια της τραγωδίας της Sriwijaya Air

Ειδικοί στα θέματα ασφάλειας των πτήσεων επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούν σχετικά με την αιτία που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους της Sriwijaya Air.

Τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα οφείλονται σε μία αλυσίδα ξεχωριστών παραγόντων.

Η προκαταρκτική αναφορά για την αεροπορική τραγωδία του αεροσκάφους της Sriwijaya Air έδειξε ότι το αεροσκάφος παρουσίασε μια ανισοκατανομή της ισχύος των κινητήρων, η οποία το οδήγησε σε μία απότομη κλίση εκτός του φακέλου πτήσης, με συνέπεια τη συντριβή του στη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Βόρεια Μακεδονία – Κορονοϊός: Αγοράζει 100.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Βόρεια Μακεδονία – Κορονοϊός: Αγοράζει 100.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V

Αρκετές δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού σκοπεύει να αγοράσει η Βόρεια Μακεδονία.  Την είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας ... Διαβάστε περισσότερα
ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον καλεί τις χώρες της G20 να βοηθήσουν τα φτωχά κράτη στα εμβόλια

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον καλεί τις χώρες της G20 να βοηθήσουν τα φτωχά κράτη στα εμβόλια

Μεγάλο είναι το πρόβλημα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού από τις φτωχές χώρες με τις ΗΠΑ να αναλαμβάνουν δράση. Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν ... Διαβάστε περισσότερα
Εμβόλιο: Μεσάζοντες «τάζουν» εκατομμύρια δόσεις σε ευρωπαϊκές χώρες – Έρευνα για απάτη ξεκίνησε η ΕΕ

Εμβόλιο: Μεσάζοντες «τάζουν» εκατομμύρια δόσεις σε ευρωπαϊκές χώρες – Έρευνα για απάτη ξεκίνησε η ΕΕ

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει προσφορές από υποτιθέμενους «μεσάζοντες» για την προμήθεια, σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου (!) δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 έναντι -φυσικά- αδρότατης αμοιβής, ... Διαβάστε περισσότερα
Σκάνδαλο με Νουσλάιν: Κατηγορείται για μίζα 650.000 ευρώ σε υπόθεση προμήθειας μασκών

Σκάνδαλο με Νουσλάιν: Κατηγορείται για μίζα 650.000 ευρώ σε υπόθεση προμήθειας μασκών

Ως ύποπτος για δωροδοκία και δωροληψία σε υπόθεση προμήθειας προστατευτικών μασκών ελέγχεται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), Γκέοργκ Νουσλάιν. Ο κ. ... Διαβάστε περισσότερα
Ιταλία – κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα παρά την επιτάχυνση των εμβολιασμών

Ιταλία – κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα παρά την επιτάχυνση των εμβολιασμών

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, στην χώρα τις τελευταίες τρεις ημέρες χορηγήθηκαν στους πολίτες κατά μέσο όρο πάνω από εκατό χιλιάδες δόσεις ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός – Εμβόλιο: Οι Pfizer/BioNTech ετοιμάζουν τρίτη ενισχυμένη δόση για προστασία από τις  μεταλλάξεις

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Οι Pfizer/BioNTech ετοιμάζουν τρίτη ενισχυμένη δόση για προστασία από τις μεταλλάξεις

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού έχουν σημάνει παγκόσμιο συναγερμό με τις εταιρίες Pfizer Inc και BioNTech SE να ανακοινώνουν ότι δοκιμάζουν τρίτη δόση του εμβολίου τους ... Διαβάστε περισσότερα