Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Brexit: Τρέχουν για να… συμφωνήσουν Βρετανία και ΕΕ

Brexit: Τρέχουν για να… συμφωνήσουν Βρετανία και ΕΕ

Το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Βρετανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εμπορικές τους σχέσεις μετά το Brexit δημοσιοποίησε το Λονδίνο.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση σήμερα του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιου για τα θέματα του Brexit Μάικλ Γκοβ, ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να παρατείνει την τρέχουσα μεταβατική περίοδο, ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Βρετανίας Ντέιβιντ Φροστ δημοσίευσε το πρόγραμμα των επόμενων διαπραγματεύσεων, όπως συμφωνήθηκε με την ΕΕ.

Σύμφωνα με αυτό οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και οι συναντήσεις θα διεξάγονται εναλλάξ σε Λονδίνο και Βρυξέλλες αν το επιτρέπουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δυο πλευρές θα γίνουν την εβδομάδα από τις 29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, και κάθε εβδομάδα θα εναλλάσσονται με το Λονδίνο μέχρι και την εβδομάδα που ξεκινά στις 27 Ιουλίου. Μία ακόμη συνάντηση μέσα στον Αύγουστο (17 – 21) έχει προγραμματιστεί να γίνει στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις