Κόσμος

Brian Thompson: Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του CEO δεν ήταν πελάτης της ασφαλιστικής εταιρείας

Οι αρχές πίστευαν πως ο Λουίτζι Μαντζιόνε δολοφόνησε τον CEO της ασφαλιστικής εταιρείες καθώς δεν υπέγραψε αποζημίωση σε κάποιον ασθενή

Νέες πληροφορίες για τη στυγερή δολοφονία του Brian Thompson, του CEO της «UnitedHealthcare», στις ΗΠΑ, καθώς ο άνδρας που κατηγορείται για το έγκλημα, δεν φαίνεται πως ήταν πελάτης της ασφαλιστικής εταιρείας.

Αυτή η πληροφορία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Μέχρι πρότινος, οι αρχές πίστευαν πως ο Λουίτζι Μαντζιόνε (ο ύποπτος για τη δολοφονία του CEO της ασφαλιστικής εταιρείες στις ΗΠΑ) σκότωσε τον Brian Thompson καθώς πιθανόν να μην υπέγραψε την αποζημίωση κάποιου ασθενή.

Τουλάχιστον αυτό είχαν καταλάβει οι αρχές, όταν βρήκαν χαραγμένες τις λέξεις «Delay» και «deny» πάνω στους κάλυκες, στο σημείο της δολοφονίας του εργαζομένου στην ασφαλιστική εταιρεία. Αυτές οι λέξεις χρησιμοποιούνται ως όροι στις συγκεκριμένες εταιρείες όταν δεν θέλουν να πληρώσουν τις ιατρικές απαιτήσεις των ασθενών.

Ο Τζόζεφ Κένι, επικεφαλής των ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, δήλωσε πως οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Λουίτζι Μαντζιόνε γνώριζε εκ των προτέρων ότι η UnitedHealthcare πραγματοποιούσε το ετήσιο συνέδριο για τους επενδυτές της στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο Μαντζιόνε ανέφερε επίσης την εταιρεία σε σημείωμα που βρέθηκε στην κατοχή του όταν συνελήφθη από την αστυνομία στην Πενσυλβάνια.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ήταν ποτέ πελάτης της UnitedHealthcare, αλλά κάνει αναφορά ότι πρόκειται για την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία στην Αμερική, γεγονός που θα την καθιστούσε τον μεγαλύτερο οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης στην Αμερική. Οπότε αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο στόχευσε αυτή την εταιρεία», δήλωσε ο Κένι.

Η UnitedHealth Group σε νέες της δηλώσεις ξεκαθάρισε πως ο Μαντζιόνε δεν ήταν ασφαλισμένος σε αυτήν.

Οι αρχές καταλήγουν πως ο Μαντιόνε σκότωσε τον Brian Thompson καθώς είχε μεγάλη επιρροή στην εταιρεία.

Ο Μαντζιόνε παραμένει στη φυλακή στην Πενσυλβάνια, καθώς συνελήφθη τη Δευτέρα όταν εντοπίστηκε σε ένα McDonald’s στην πόλη Αλτούνα. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμη κανένα στοιχείο που να συνδέει τον πελάτη του με το έγκλημα.

Ο 26χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκε με ένα όπλο – «φάντασμα» που ταιριάζει με τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο των πυροβολισμών, έχει κατηγορηθεί στην Πενσυλβάνια για παράνομη οπλοκατοχή, πλαστογραφία και παροχή ψευδών στοιχείων ταυτότητας στην αστυνομία.

Ο δικηγόρος του, Τόμας Ντίκι, δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι αθώος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
FT: Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ουκρανία το Ντονμπάς ως αντάλλαγμα για τις εγγυήσεις ασφαλείας
Θετική η Ουάσιγκτον να στείλει στο Κίεβο περισσότερο στρατιωτικό υλικό στην περίπτωση που δεχθεί να αποσύρει τα στρατεύματά της από τους τομείς ουκρανικών ανατολικών περιφερειών που ελέγχει
Βολοντίμιρ Ζελενσκι / Ντόναλντ Τραμπ
Ο Τραμπ αποσύρει από τη Μινεάπολη τους πράκτορες της ICE μετά τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι – Ξεχειλίζει η οργή από τους διαδηλωτές
Η αμερικανική κυβέρνηση ρίχνει το φταίξιμο στον Άλεξ Πρέτι, όπως έκανε και με τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ - Αντιδρούν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί με την πολιτική του Τραμπ
Πράκτορες ICE
Έντι Ράμα στην Κνεσέτ: Είμαι Καθολικός, τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου Ορθόδοξα και το μικρότερο μπορεί να γίνει Ιουδαίος
«Κανείς άλλος στην Ευρώπη δεν μπορεί να διεκδικήσει ένα τόσο ιστορικό καθαρό ''μητρώο'', χωρίς ούτε έναν Εβραίο να παραδίδεται στους Ναζί», ανέφερε ο Ράμα
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα μιλά στην Κνεσέτ έχοντας δίπλα του τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου
26