Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Charlie Hebdo: Το κατάπτυστο και άκρως σεξιστικό πρωτοσέλιδο που παραπέμπει στην Εύα Καϊλή

Charlie Hebdo: Το κατάπτυστο και άκρως σεξιστικό πρωτοσέλιδο που παραπέμπει στην Εύα Καϊλή

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή έχουν λάβει, πλέον, μορφή χιονοστιβάδας. Την υπόθεση που κλονίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση σχολίασε και το περιοδικό Charlie Hebdo, με ένα απαράδεκτο πρωτοσέλιδο. 

Το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ και η εμπλοκή της αντιπροέδρου Εύας Καϊλή, οι αρμοδιότητες της οποίας ανεστάλησαν, έχουν προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων σε Βρυξέλλες, Ρώμη και Αθήνα. Δεκάδες διεθνή ΜΜΕ φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ και αναλύσεις για την πολύκροτη υπόθεση. Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo όμως φιλοξενεί ένα απαράδεκτο, και άκρως προσβλητικό και σεξιστικό, σκίτσο.

Το πενάκι του σκιτσογράφου του Charlie Hebdo ξεφεύγει… Παρουσιάζει έναν Εμίρη του Κατάρ, ο οποίος παίζει πανευτυχής με μια ξανθιά πόρνη (σ.σ. όπως γράφει στο εξώφυλλο) στο δεξί του πόδι που ξεχειλίζει από χαρτονομίσματα και στο αριστερό του πόδι βρίσκεται μια ευρωβουλευτής, που αποκαλείται -εμμέσως- και αυτή πόρνη καθώς έχει τις τσέπες της γεμάτες δεσμίδες. «Ευτυχής σαν Εμίρης του Κατάρ στην Ευρώπη!», τιτλοφορείται το σκίτσο.

Πρόκειται για ένα χυδαίο και άκρως σεξιστικό σκίτσο. Και αυτό αφενός γιατί ενώ στην υπόθεση μέχρι στιγμής εμπλέκονται κυρίως άντρες και μόνο μια γυναίκα – η Εύα Καϊλή – στο σκίτσο παρουσιάζονται μόνο γυναίκες, αφετέρου η επιλογή της ξανθιάς πόρνης παραπέμπει ξεκάθαρα στην 44χρονη Ελληνίδα πολιτικό, ενώ ακόμα επισήμως δεν της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Εκτός αυτού, όμως, είναι κατάπτυστο από μόνο του το γεγονός ότι επιλέχθηκαν από το Charlie Hebdo αυτοί οι χαρακτηρισμοί – παραλληλισμοί είτε για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, είτε για οποιονδήποτε άνθρωπο. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις