Τετάρτη, 17 Απρ.
19oC Αθήνα

Christina Applegate για την σκλήρυνση κατά πλάκας: Τα πόδια μου είναι τελειωμένα

Christina Applegate για την σκλήρυνση κατά πλάκας: Τα πόδια μου είναι τελειωμένα
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ηθοποιός Christina Applegate, έχει μιλήσει ανοιχτά για τη ζωή της με σκλήρυνση κατά πλάκας. Αυτή τη φορά σε ένα νέο podcast που ηχογραφήθηκε πριν κάποιους μήνες είπε ότι είχε υποτροπιάσει και πέρασε δύσκολα αφού όπως παραδέχθηκε δεν μπορούσε να περπατήσει ή να κάνει ντους.

Η 52χρονη ηθοποιός, Christina Applegate, που γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Παντρεμένοι με παιδιά», αναφερόμενη στη μάχη της με την σκλήρυνση κατά πλάκας παραδέχτηκε ότι:

«Τα πόδια μου δεν ήταν ποτέ τόσο άσχημα, οπότε δεν ξέρω τι συμβαίνει» εξήγησε η ηθοποιός. «Δεν έχω καθόλου ενέργεια. Τα πόδια είναι απλά τελειωμένα. Δεν μπορώ να έχω κυκλοφορία αίματος. Δεν μπορώ να τα κάνω να σταματήσουν να πονάνε». 

Ακόμα εξομολογήθηκε ότι ο πόνος στα πόδια της είναι «τόσο έντονος», που ακόμα και απλές δραστηριότητες όπως το να πάει μέχρι το μπάνιο, ήταν αδύνατες για εκείνη.

Όταν μαγνητοσκοπούσε το podcast, η Applegate θυμήθηκε ότι «δεν μπορούσε να περπατήσει ως το μπάνιο χωρίς να αισθάνεται ότι θα πέσει».

Περιέγραψε, ακόμα, περίεργες αισθήσεις όπως ένα μυρμήγκιασμα κάτω από τη μέση και τινάγματα των ματιών που την εμποδίζουν να κοιμηθεί:

«Έχω να κοιμηθώ 24 ώρες γιατί το μάτι μου κάνει κάτι περίεργο, κάθε φορά που τα κλείνω να αποκοιμηθώ το δεξί αρχίζει να τινάζεται».

Τα σωματικά συμπτώματα επιβάρυναν και την ψυχική υγεία της, όπως πρόσθεσε, βυθίζοντάς την πρόσφατα σε μια βαθιά κατάθλιψη μετά από μια περίοδο διακοπών. 

Για να τονίσει το πόσο αφόρητοι ήταν οι πόνοι που αισθανόταν, παραδέχτηκε ότι δεν έκανε ντους για τρεις εβδομάδες και χρησιμοποιούσε απλά προϊόντα τοπικού καθαρισμού.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

«Δεν έχω κάνει ντους εδώ και τρεις εβδομάδες, επειδή δεν μπορώ να σταθώ στο ντους μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορώ να σταθώ στο ντους μου», πρόσθεσε.

Η Applegate ανακοίνωσε τη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας τον Αύγουστο του 2021 και αποκάλεσε την πάθηση ως το «χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί σε όλη τη ζωή της».

Ένας εκπρόσωπος της πρωταγωνίστριας του «Bad Moms» δήλωσε στο People ότι το πρόσφατο επεισόδιο του podcast της ηθοποιού μαγνητοσκοπήθηκε «πριν από μήνες» και η Applegate πέρασε τη φάση της υποτροπής.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν η ηθοποιός ηχογράφησε το podcast πριν ή μετά την εμφάνισή της να περπατά με μπαστούνι στα Emmy 2024 τον Ιανουάριο.

Πληροφορίες από Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις