Κόσμος

Corriere della Sera: Βλακώδης παραφροσύνη η σύνδεση Βαρθολομαίου με τον Γκιουλέν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Αποτέλεσμα βλακώδους παραφροσύνης» χαρακτηρίζει ο αναλυτής της Corriere della Sera, Αντόνιο Φεράρι, «τις κατηγορίες τουρκικού φυλλαδίου σε βάρος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρβολομαίου, περί στήριξης του πρώην ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Το φυλλάδιο αυτό τυπώθηκε από εκδοτικό συγκρότημα το οποίο μπορεί να θεωρηθεί σαφώς προσκείμενο στον πρόεδρο σουλτάνο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναζητά συνεχώς εκδίκηση», τονίζει ο Φεράρι, o οποίος προσθέτει ότι οι ίδιες κατηγορίες εκτοξεύονται κατά του πάπα Ιωάννη Παύλου του Δεύτερου (σ.τ.σ. έχει πεθάνει), πρώην Αρμένιου Πατριάρχη, της Αμερικανίδας πρώην υπουργού Eξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και Tούρκων πολιτικών που έχουν πεθάνει.

«Πρόκειται για μακάβριο κείμενο» αναφέρει ο Ιταλός αναλυτής της Corriere della Sera και υπογραμμίζει ότι «το Φανάρι θεωρεί ότι τα στοιχεία αυτά, τα οποία διαδίδονται με κακόβουλο πνεύμα, μπορεί να αποτελέσουν αιτία ρατσιστικών πράξεων και έλλειψης θρησκευτικής ανοχής».

«Οι συγκεκριμένες κατηγορίες είναι αποτέλεσμα βλακώδους παραφροσύνης», ενώ «στο ίδιο φυλλάδιο οι θρησκευτικοί ηγέτες κατηγορούνται ότι στήριξαν ακόμη και το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τις 16ης Ιουλίου 2016», λέει η Corriere della Sera.

«Πρόκειται για απόλυτο ψέμα, διότι το υποτιθέμενο αυτό πραξικόπημα ήταν μια προσπάθεια του Ερντογάν -η οποία και πέτυχε- να πλήξει με συλλήψεις και βασανιστήρια, όλους όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την δικτατορική του εξουσία», καταλήγει ο Αντόνιο Φεράρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα του ιρανικού στρατού στις ΗΠΑ: Είμαστε πιο ισχυροί  απ’ ό,τι όταν άρχιζε ο πόλεμος
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σήμερα σε επίπεδο συναγερμού υψηλότερο και πιο ισχυρές από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Μοχαμάντ Ακραμινιά
Ιράν
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ