Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Delivery χασίς με drone αλλά όλα πήγαν στραβά

Delivery χασίς με drone αλλά όλα πήγαν στραβά
φωτογραφία αρχείου

Στη Λευκωσία διακινητής χασίς την βρήκε τη λύση για να μη παραδίδει χέρι με χέρι τα ναρκωτικά και έτσι να κινδυνεύει άμεσα με επ’ αυτοφώρω σύλληψη.

Σε drone κρέμασε μια μικρή σακούλα που περιείχε αποξηραμένη φυτική κάνναβη βάρους 60 γραμμαρίων. ¨ολα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης και το «μη επανδρωμένο» πτητικό μέσο εθεάθη να πετά στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, κοντά στο οδόφραγμα.

Την καθοδική του πορεία όμως ακολούθησε υποψιασμένος πολίτης που νόμισε πως μεταφέρει «βόμβα» αλλά πλησιάζοντάς το και όταν αυτό προσγειώθηκε κατάλαβε πως κάτι άλλο συμβαίνει και έτσι το άρπαξε για να μη μπορεί ο χειριστής του να το ξαναυψώσει.

Άφαντοι διακινητής και παραλήπτης

Ο πολίτης, ειδοποίησε την Αστυνομία, για το ύποπτο αντικείμενο που κρεμόταν και το κλιμάκιο της διαπίστωσε πως σε μια  κυλινδρική συσκευασία υπήρχε συμπιεσμένο το χασίς. Πάντως ούτε ο διακινητής βρέθηκε αλλά ούτε και ο «αγοραστής» τόλμησαν να προσεγγίσουν το σημείο όταν είδαν τον πολίτη να … καταδιώκει με μανία το drone.

Πήραν παράδειγμα απ’ τα Τρίκαλα

Σχεδόν παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί στα Τρίκαλα την 1η Φεβρουαρίου 2020 και μάλιστα στις φυλακές, όταν βράδυ Σαββάτου drone «έριξε» δέματα με ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στον προαύλιο χώρο. Τα -άγνωστου αποστολέα- δέματα προορίζονταν ασφαλώς για κρατούμενους των φυλακών. Φρουρός της υπερυψωμένης σκοπιάς όμως αντιλήφθηκε την ύποπτη πτήση και ειδοποίησε τους δεσμοφύλακες που περιμάζεψαν τα δέματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις