Κόσμος

Δεν είχαν αφήσει κανέναν που να μην παρακολουθούν οι Γερμανοί – “Κοριοί” σε Κλίντον, Κέρι και Τουρκία

Αποκαλύψεις φωτιά σχετικά με την τακτική των παρακολουθήσεων μεταξύ... συμμάχων έρχονται στο φως. Το περιοδικό Spiegel αποκαλύπτει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας παρακολουθούσαν την Χίλαρι Κλίντον, τον διάδοχό της Τζον Κέρι και επί χρόνια την Τουρκία!

Στην κυριακάτικη έκδοσή του, το γερμανικό περιοδικό επιβεβαιώνει, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, ότι μία τηλεφωνική συνομιλία του Τζον Κέρι υπεκλάπη «κατά λάθος» το 2013 από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND). Ο Αμερικανός υπουργός συζητούσε τότε για την ένταση στη Μέση Ανατολή μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Σύμφωνα με το Der Spiegel ένα χρόνο νωρίτερα η BND είχε υποκλέψει την τηλεφωνική συνομιλία της Χίλαρι Κλίντον με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Άναν.

Οι τηλεφωνικές αυτές συνδιαλέξεις υπεκλάπησαν “κατά λάθος” και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δε στόχευαν ειδικά αυτούς τους δύο αξιωματούχους, γράφει το Der Spiegel.

Το περιοδικό επίσης αναφέρει ότι γνωρίζει πως η γερμανική κυβέρνηση είχε δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες από το 2009 να κατασκοπεύουν την Τουρκία, τον εταίρο της Γερμανίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του οι στόχοι κατασκοπείας επικαιροποιούνται κάθε 4 χρόνια από τη γερμανική κυβέρνηση. Όμως οι προτεραιότητες δεν τροποποιήθηκαν μετά την υπόθεση κατασκοπείας με τις ΗΠΑ και η Τουρκία παρακολουθείται πάντα.

Οι αποκαλύψεις του Spiegel έρχονται μια μέρα αφού η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ) και τα δημόσια δίκτυα ραδιοτηλεόρασης NDR και WDR μετέδωσαν ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνδιάλεξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Χίλαρι Κλίντον επικαλούμενα τα έγγραφα τα οποία παρέδωσε στην αμερικανική CIA ένας διπλός πράκτορας ο οποίος εργαζόταν στη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας BND.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μυστικές επαφές Ερντογάν με Σαουδάραβα που οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκράτη – Αποκαλύψεις που καίνε μια εβδομάδα μετά τον θρίαμβο στις προεδρικές εκλογές

Ο Σνόουντεν αποκαλύπτεται! – Πώς έγινε το “βαθύ λαρύγγι”- Οι σχέσεις της NSA με την ισραηλινή αντικατασκοπεία -Έκλεβαν από κτίρια εκατ. GB δεδομένων!

Βόμβα Spiegel: Το Ισραήλ παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα του Κέρι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη Μέση Ανατολή

 

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούν όσους μπαίνουν στο Internet

Βουλευτής χρησιμοποιεί δικούς του ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να μην τον παρακολουθούν!

Η NSA είχε 193 χώρες στον κατάλογο για κατασκοπεία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1