Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Βόμβα Spiegel: Το Ισραήλ παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα του Κέρι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη Μέση Ανατολή

Βόμβα Spiegel: Το Ισραήλ παρακολουθούσε τα τηλεφωνήματα του Κέρι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη Μέση Ανατολή

– Τα τηλεφωνήματα του Αμερικανού ΥΠΕΞ παρακολουθούνταν από τουλάχιστον δυο μυστικές υπηρεσίες
– Εκτός από το Ισραήλ ίσως τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Τζον Κέρι να παρακολουθούσαν Ρώσοι και Κινέζι σύμφωνα με το Spiegel

Ο Μεγάλος Αδερφός ζει ανάμεσά μας και δεν θα μπορούσε να μην παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο στη διεθνή διπλωματία. Καλές οι συμμαχίες, καλύτερη η γνώση για το τί σκέφτονται… φίλοι κι εχθροί προφανώς.

Αυτό αποδεικνύεται από αποκάλυψη του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο το Ισραήλ και τουλάχιστον μία ακόμα υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθούσαν, πέρυσι, τηλεφωνήματα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, όταν αυτός καλούσε από μη ασφαλείς γραμμές και ενώ είχε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με ηγέτες της Μέσης Ανατολής σχετικά με ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Το περιοδικό αναφέρει ότι «διάφορες πηγές από μυστικές υπηρεσίες» δήλωσαν ότι παρόλο που ο Κέρι διέθετε ασφαλή τηλεφωνική γραμμή στην έπαυλή του στην Τζορτζτάουν, όταν ταξίδευε και έπρεπε να κάνει σύντομα τηλεφωνήματα χρησιμοποιούσε ορισμένες φορές ένα συνηθισμένο τηλέφωνο, το οποίο παρακολουθούσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών.

«Μεγάλος αριθμός αυτών των συνομιλιών, οι οποίες πραγματοποιούνταν μέσω δορυφόρου, παρακολουθούνταν από τουλάχιστον δύο μυστικές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και του Ισραήλ. Είναι πιθανό να τις παρακολουθούσαν επίσης οι Ρώσοι και οι Κινέζοι», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το περιοδικό, ο Κέρι γνώριζε τους κινδύνους, ωστόσο ήθελε αποτελέσματα και οι προσωπικές συζητήσεις ήταν πιο σημαντικές για αυτόν από τις ανησυχίες που εξέφραζαν οι σύμβουλοι ασφαλείας του.

Σύμφωνα με το Spiegel αναφέρει πως ούτε το Ισραήλ αλλά ούτε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έκαναν οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βομβάρδισαν ξανά σχολείο – ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Έκκληση της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ – Μην πλήττετε άμαχους

Υπέρ των επιθέσεων του Ισραήλ ο Ντέιβιντ Μπλατ!

Ο πόλεμος των τούνελ στη Γάζα! – Βίντεο και φωτό που συγκλονίζουν

Γάζα: Τραγικός απολογισμός – Από τις 8/7 έχουν σκοτωθεί 300 παιδιά

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε