Site icon NewsIT

Der Spiegel: Το Βερολίνο υπέκλεψε συνομιλίες Ρώσων στρατιωτών για τους φόνους στη Μπούτσα

07.04.2022 | 14:38
Der Spiegel: Το Βερολίνο υπέκλεψε συνομιλίες Ρώσων στρατιωτών για τους φόνους στη Μπούτσα

Ρώσοι στρατιώτες μιλούν για φόνους αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, σύμφωνα με τα μηνύματα που έχει στην κατοχή της μέσω υποκλοπής η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, ανέφερε σήμερα Πέμπτη (7.4.2022) το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel, τα μηνύματα μεταξύ των γνωστών στρατιωτών αφορούν θανάτους που έγιναν γνωστοί παγκοσμίως και συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Σε ένα από αυτά τα ευρήματα της υποκλοπής, ακούγεται ένας στρατιώτης να λέει ότι πυροβόλησε κάποιον που έκανε ποδήλατο. Μια σορός έχει φωτογραφιστεί να κείτεται δίπλα σε ένα ποδήλατο.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η υπηρεσία παρουσίασε τα μηνύματα στο κοινοβούλιο χθες, Τετάρτη. Το περιοδικό δεν αναφέρει πηγή για την πληροφορία αυτή.

Το Spiegel προσθέτει ότι υπάρχουν επιπλέον ηχογραφήσεις, η φυσική προέλευση των οποίων είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί, πράγμα που σημαίνει, όπως αναφέρει, πως παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και σε άλλες ουκρανικές πόλεις.

Επιβεβαιώνεται και από δορυφόρο;

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ενδείξεις ότι η Ρωσία εμπλέκεται στο φόνο αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα με βάση δορυφορικές φωτογραφίες, δήλωσε σήμερα πηγή στις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας. 

«Είναι αλήθεια ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ενδείξεις για διάπραξη εγκλημάτων από Ρώσους στην Μπούτσα», δήλωσε η πηγή. «Ωστόσο αυτά τα ευρήματα για την Μπούτσα αφορούν δορυφορικές εικόνες. Τα μηνύματα ασυρμάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί με σαφήνεια ότι αφορούν την Μπούτσα».

Η πηγή δεν επεκτάθηκε. Δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι υφίσταται κάποια διαταγή από το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων αναφορικά με την Μπούτσα.

Το γραφείο συλλογής εξωτερικών πληροφοριών της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Der Spiegel.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. Το Κρεμλίνο δήλωσε προχθές, Τρίτη, ότι οι δυτικοί ισχυρισμοί πως ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν πολίτες στην Μπούτσα είναι «τερατώδης πλαστογραφία» με στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού και τη δικαιολόγηση νέων δυτικών κυρώσεων.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τα στοιχεία για εκτελέσεις αμάχων κυνικό τέχνασμα της Ουκρανίας και των δυτικών υποστηρικτών της, για τους οποίους η Μόσχα λέει πως έχουν καταληφθεί από μεροληπτική αντιρωσική παράνοια.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version