Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Dusty Springfield: Η Google τιμά με doodle την σπουδαία Βρετανή τραγουδίστρια

Dusty Springfield: Η Google τιμά με doodle την σπουδαία Βρετανή τραγουδίστρια

Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην καλλιτέχνη και Rock & Roll Hall of Famer, Ντάστι Σπρίνγκφιλντ (Dusty Springfield). Γνωστή για την εντυπωσιακή της ευελιξία σε όλα τα είδη μουσικής, την εντυπωσιακή σκηνικής της παρουσία και την χαρακτηριστική ξανθιά κυψέλη της (χτένισμα).

Η Ντάστι Σπρίνγκφιλντ (Dusty Springfield) ήταν ένα πολιτιστικό σύμβολο της οποίας η επιτυχημένη καριέρα διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες. Tο σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην σπουδαία τραγουδίστρια καθώς σαν σήμερα το 1963, κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο single, «I Only Want to Be with You».

Ανακάλυψε την αγάπη της για τη μουσική σε νεαρή ηλικία και αφιέρωσε τη ζωή της σε αυτή αμέσως μετά το σχολείο. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε όταν εντάχθηκε για λίγο στους Lana Sisters το 1958. Αμέσως μετά, η Ντάστι ενώθηκε με τους Τομ, τον αδερφό της και τον Τιμ Φιλντ για να σχηματίσουν ένα pop-folk τρίο με το όνομα The Springfields. Το 1962, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το “Silver Threads and Golden Needles”, το οποίο έγινε κορυφαία επιτυχία και βρισκόταν στα τοπ 20 στην Αμερική – ένα σπάνιο επίτευγμα για ένα βρετανικό γκρουπ εκείνη την εποχή. Καθώς πήγαινε στο Νάσβιλ για μια ηχογράφηση, έκανε μια στάση που άλλαξε την καριέρα της στη Νέα Υόρκη και συνειδητοποίησε ότι η δημιουργική της κλήση ήταν πιο κοντά σε εκείνη της soul και του R&B.

Παρόλο που το συγκρότημα διαλύθηκε, η Ντάστι Σπρίνγκφιλντ (Dusty Springfield) συνέχισε την σκηνική της παρουσία ως Springfield στη σόλο καριέρα της. Την επόμενη δεκαετία, κυκλοφόρησε μια σειρά από επιτυχίες όπως το εξαιρετικά επιτυχημένο “You Don’t Have To Say You Love Me”.

Το αποκορύφωμα της επιτυχίας της σταδιοδρομίας της ήρθε το 1968 όταν το άλμπουμ της “Dusty in Memphis” βρήκε την αποδοχή των κριτικών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τραγουδίστρια το 1987  προχώρησε σε μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία με τους Pet Shop Boys, όταν κυκλοφόρησαν το single «What Have I Done to Deserve This?», ενώ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σημείωσε την τελευταία, μεγάλη επιτυχία της όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Reputation».

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το ταξίδι σταδιοδρομίας της Ντάστι Σπρίνγκφιλντ (Dusty Springfield) εκτείνεται σε διάφορα είδη και στυλ. Στη δεκαετία του ’90, κυκλοφόρησε το τελευταίο της στούντιο άλμπουμ, μπήκε στην γενιά του 1999 Rock & Roll Hall of Fame και αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη ποπ τραγουδίστρια της Βρετανίας από τους The Rolling Stones!

Η Dusty Springfield διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού το 1994 και άφησε την τελευταία της πνοή στις 2 Μαρτίου 1999, ένα μήνα πριν από τα 60ά της γενέθλια.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις