Κόσμος

ECDC: Σχεδόν 17 εκατ. δόσεις εμβολίων χορήγησε η Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλη την Ευρώπη, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβε και χορήγησε σχεδόν 17 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τακτική έκθεση για που έδειξε ότι συνολικά 116 εκατ. δόσεις έχουν δοθεί ενώ η εκστρατεία ανοσοποίησης στην περιοχή ανεβάζει ταχύτατα.

Συνολικά 134 εκατ. δόσεις έχουν αποσταλεί σε χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωσης (ΕΕ) και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ), που αντιστοιχούν σε 35,9 δόσεις ανά 100 κατοίκους, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην εβδομαδιαία έκθεση του ECDC, που δημοσιεύθηκε σήμερα και που καλύπτει την εβδομάδα που τελείωσε την περασμένη Κυριακή. https://covid19-vaccine-report.ecdc.europa.eu.

Ο διαδικτυακός πίνακας Vaccine Tracker που επικαιροποιείται πιο συχνά έδειξε σήμερα ότι 135 εκατ. δόσεις συνολικά έχουν αποσταλεί στην ΕΕ και τον ΕΟΧ, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί 117 εκατ. https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#distribution-tab

Κατά μέσο όρο, το 23,3% των ενηλίκων στην ΕΕ και τον ΕΟΧ είχαν λάβει μια πρώτη δόση έως την περασμένη Κυριακή, ενώ το 8,4% έχει εμβολιαστεί πλήρως, το οποίο τυπικά σημαίνει ότι έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Αντίθετα, το 62% των Ισραηλινών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19, το 49% στη Βρετανία και το 40% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World In Data https://ourworldindata.org/covid-vaccinations.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ