Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

“Εξαφανίζονται” ο ένας μετά τον άλλο οι τούρκοι διπλωμάτες!

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ΦΩΤΟ REUTERS
Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ΦΩΤΟ REUTERS

Αρνούνται να επιστρέψουν στην Τουρκία πολλοί διπλωμάτες και μεταξύ αυτών και δύο τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι αποσπασμένοι στην Ελλάδα οι οποίοι διέφυγαν στην Ιταλία.

Όλοι τους, ανακλήθηκαν μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και οι τουρκικές αρχές θα έρθουν σε επαφή με ιταλούς αξιωματούχους για την επιστροφή τους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV πως δύο τούρκοι δημόσιοι λειτουργοί στο Μπανγκλαντές διέφυγαν στη Νέα Υόρκη.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ διευκρίνισε πως η προθεσμία που είχε δοθεί στους τούρκους διπλωμάτες για να επιστρέψουν στην Άγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εξέπνευσε σήμερα και πως νομικές ενέργειες θα αναληφθουν εναντίον εκείνων που δεν επέστρεψαν.

Ο ίδιος δήλωσε πως η Άγκυρα εξακολουθεί να περιμένει μια απάντηση από τους αμερικανούς αξιωματούχους σχετικά μ’ έναν τούρκο αξιωματικό αποσπασμένο στο ΝΑΤΟ ο οποίος ζήτησε άσυλο στις ΗΠΑ αφού ανακλήθηκε από την κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε