Δευτέρα, 13 Μαΐ
22oC Αθήνα

Εκτέλεσαν 15χρονο μπροστά στα μάτια των γονιών του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τόλμησε να πει πως δεν είναι πιστός και το πλήρωσε με τη ζωή του. Ένα 15χρονο αγόρι στη Συρία εκτελέστηκε μπροστά στα μάτια των ίδιων του των γονιών από μέλη μίας ισλαμιστικής οργάνωσης που διατηρεί δεσμούς με την αλ Κάιντα.

Το τραγικό γεγονός συνέβη στο Χαλέπι την Κυριακή.

Ο 15χρονος Μοχάμεντ Κατάα πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και στον λαιμό σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Παρατηρητήριο δείχνει το πρόσωπο του αγοριού με το στόμα και το σαγόνι του ματωμένα και παραμορφωμένα καθώς και με ένα τραύμα από σφαίρα στον λαιμό του.

Το Παρατηρητήριο βάσισε την έκθεσή του σε μαρτυρίες κατοίκων που ήταν παρόντες στην εκτέλεση. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 15χρονος Κατάα, ο οποίος ήταν μικροπωλητής και πουλούσε καφέ στην συνοικία Σαρ, διαπληκτιζόταν με κάποιον όταν ακούστηκε να λέει: “Ακόμη κι αν ο Προφήτης Μωάμεθ κατέβει (από τον ουρανό), δεν θα γίνω πιστός”.

Οι ένοπλοι, οι οποίοι ανήκουν στην οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας”, που αρχικά ονομαζόταν Μέτωπο Νούσρα, συνέλαβαν το αγόρι το Σάββατο και το επέστρεψαν ζωντανό τα ξημερώματα της Κυριακής εκεί όπου είχε στήσει τον ξύλινο πάγκο του με εμφανή τα σημάδια από μαστίγιο σε όλο του το σώμα.

“Ο κόσμος μαζεύτηκε γύρω του κι ένα μέλος της ένοπλης οργάνωσης είπε: ΄Γενναιόδωροι κάτοικοι του Χαλεπίου, η έλλειψη πίστης προς τον Θεό είναι πολυθεϊσμός και η βλαστήμια προς τον προφήτη είναι πολυθεϊσμός. Όποιος βλαστημήσει έστω και μία φορά θα τιμωρείται με αυτόν τον τρόπο”.

“Στη συνέχεια πυροβόλησε δύο φορές με αυτόματο τουφέκι μπροστά στο πλήθος και μπροστά στους γονείς του αγοριού, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε”, αναφέρει η έκθεση.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντουλραχμάν είπε ότι η μητέρα του αγοριού είχε παρακαλέσει τους δράστες–η αραβική προφορά των οποίων μαρτυρούσε ότι μάλλον δεν ήταν από την Συρία–να μην σκοτώσουν τον γιό της.
Οι γονείς του Κατάα είπαν ότι ο γιός τους είχε συμμετάσχει σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Χαλέπι.

Μακελειό στην Κουσέιρ

Συριακές καθεστωτικές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 100 ανθρώπους που διέφευγαν από την πόλη Κουσέιρ μετά την κατάληψή της από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ και της οργάνωσης Χεζμποπλάχ του Λιβάνου, κατήγγειλαν ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης.

Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από πυρά πολυβόλων και από τους συνεχείς βομβαρδισμούς των τελευταίων τριών ημερών καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν αυτοκινητόδρομο ανατολικά του Κουσέιρ για να φθάσουν σε ασφαλείς περιοχές.

Η πληροφορία δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθεί, αφού οι συριακές αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση σε ανεξάρτητα δημοσιογραφικά μέσα.
Ο ακτιβιστής της συριακής αντιπολίτευσης Χάντι αλ-Αμπντάλα δήλωσε ότι βρισκόταν ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που διέφυγαν από το Κουσέιρ και τελικά κατέληξε ανάμεσα σε μία ομάδα αμάχων και μαχητών που εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και περπάτησαν απόσταση 35 χιλιομέτρων μέσα από χωράφια για να φθάσουν σε περιοχή κοντά στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην πόλη Χομς.

“Μεταφέραμε μαζί μας πολλούς τραυματίες από το Κουσέιρ, και αυτοί ήταν από τους πρώτους που σκοτώθηκαν γιατί δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τα πυρά…τα περισσότερα πτώματα έμειναν εκεί και μόνο 15 μεταφέρθηκαν. Πολλοί από τους τραυματίες αιχμαλωτίσθηκαν. Μεταξύ τους και ένα εξάδελφός μου. Κάλεσα το κινητό του και απάντησε ένας άνδρας που μού είπε ότι μπορώ να πάω να παραλάβω το πτώμα του σε κομματάκια”, είπε ο Χάντι αλ-Αμπντάλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο μακελειό στη Συρία – 34 νεκροί σε μάχες στη Χομς

Η Συρία καλεί τον Ερντογάν να παραιτηθεί

15000 στρατιώτες στην Ιορδανία για άσκηση ή για ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία

Άσαντ: Εχουμε παραλάβει τους S300

Γιάφκα με αέριο Σαρίν στην Τουρκία! Μέλη της Αλ Νούσρα συνελήφθησαν

Το Ισραήλ ερευνά δημοσιεύματα που δείχνουν οτι η Συρία παρέλαβε τους S300

Κατά 95% μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου στη Συρία, λόγω των συγκρούσεων

ΙΣΡΑΗΛ: “Θα βομβαρδίσουμε τους S 300 πριν λειτουργήσουν στη Συρία”

Σκληρή κριτική του Ρώσου υπ. Εξωτερικών για το σχέδιο απόφασης για τη Συρία

Το φυτίλι έτοιμο να ανάψει στη Μέση Ανατολή – Θα είναι οι S 300 το “σπίρτο” ; – Η ελληνική θέση

Τουλάχιστον 15 κρατούμενοι νεκροί σε συγκρούσεις ανταρτών-κυβερνητικών στις φυλακές του Χαλεπίου

Το Ισραήλ θα “χτυπήσει” τους S 300 στη Συρία

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή – S 300 στη Συρία

Η Ευρώπη εξοπλίζει τους αντάρτες της Συρίας – Άρση του εμπάργκο, διατηρούνται οι κυρώσεις κατά Άσαντ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε