Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

El Chapo: Στο πόδι η Νέα Υόρκη για την δίκη του βαρόνου – Δεν μπορούν να προστατεύσουν τους μάρτυρες!

El Chapo: Στο πόδι η Νέα Υόρκη για την δίκη του βαρόνου – Δεν μπορούν να προστατεύσουν τους μάρτυρες!

Τον λένε Γιοακίν Γκουζμάν, αλλά εμείς τον ξέρουμε ως El Chapo. Και τις επόμενες ημέρες δικάζεται στη Νέα Υόρκη. Η μοτοπορεία με τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που διέσχιζε σήμερα τους δρόμους του “Μεγάλου Μήλου” μετέφερε τον βαρόνο του καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού στο ομοσπονδιακό δικαστήριο όπου θα γίνει η επιλογή των ενόρκων.

Όπως όλες οι οικογενειακές επιχειρήσεις πράττουν όταν δεν μπορεί ο πάτερ φαμίλιας, έτσι και η οικογένεια του El Chapo πλέον διοικείται από τον γιο του Χεσούς. Σύμφωνα με αμερικανούς ομοσπονδιακούς πράκτορες, ο Χεσούς διοικεί άριστα το καρτέλ Σιναλόα του Μεξικού την ώρα που ο πατέρας του είναι απασχολημένος και “δεμένος” με κατηγορίες για διακίνηση κοκαϊνης στη Νέα Υόρκη.

Παρότι και ο γιος είναι καταζητούμενος, δεν κρύβεται από κανέναν. Ο 35χρονος έμπορος ναρκωτικών ποστάρει συνεχώς φωτογραφίες στα social media με την χλιδάτη ζωή που κάνει. Ακριβά αυτοκίνητα, ιδιωτικά τζετ, όπλα, και τόνους χρημάτων. Ο Χεσούς έχει και αυτός ψευδώνυμο. Τον αποκαλούν “Alfredillo” και καταζητείται εδώ και δέκα χρόνια στο Σικάγο με τις αρχές να τραβλανε τα μαλλιά τους μην μπορώντας να τον ξετρυπώσουν.

Η οικογένεια του El Chapo έχει κάνει σκληρή δουλειά για να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει μάρτυρες αλλά και τις οικογένειές τους. Τους βρήκαν ακόμα και όταν τους μετέφεραν οι αρχές σε μυστική τοποθεσία σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Οι δικηγόροι του El Chapo προσπαθούν να καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την δίκη κάνοντας χρήση όλων των δικονομικών μέσων που έχουν στην διάθεσή τους. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι απίστευτα. 14.000 σελίδες με στοιχεία γέμισαν 8 μεγάλα κουτιά και αναφέρονται μεταξύ άλλων σε 17 δολοφονίες. Μια ημερομηνία έναρξης της δίκης ήταν η 5η Νοεμβρίου αλλά όλοι γνωρίζουν ότι ούτε τότε θα ξεκινήσει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις