Κόσμος

Eπιστρέφει ο κορονοϊός στην Κίνα; Μαζικά τεστ στο Πεκίνο, σε «συναγερμό» η Σανγκάη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αντιμέτωπες με το πιο επίμονο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού θεωρούν πως βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Κίνας. Στο Πεκίνο διενεργούνται μαζικά τεστ σε κάποιους τομείς της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας, ενώ η Σανγκάη αποφάσισε να υποβάλλει σε τεστ όλο το προσωπικό των νοσοκομείων της.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, επιβεβαιώθηκαν 103 κρούσματα κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός σχετικά μειωμένος από τα 144 για τα οποία έκανε λόγο την προηγουμένη το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Οι 94 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Ήταν η δέκατη συνεχόμενη ημέρα που τα κρούσματα ξεπέρασαν τα εκατό.

Η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ κατέγραψε 47 μολύνσεις, η, επαρχία Τζιλίν 19, η Σανγκάη έξι και το Πεκίνο τρεις.

Στις συνοικίες της πρωτεύουσας όπου γίνονται μαζικά τεστ, μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από διαγνωστικά κέντρα. Στη Σανγκάη, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων στις τάξεις του προσωπικού νοσοκομείου, αποφασίστηκε να υποβληθούν σε τεστ όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της μεγαλούπολης.

Click4more: Τρόμο στην Ευρώπη φέρνουν οι νέες μεταλλάξεις – Εξαπλώνονται τα κρούσματα και επιβραδύνονται οι εμβολιασμοί

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι τελούν υπό περιορισμό κάποιου είδους σε πόλεις του κινεζικού βορρά, καθώς οι αρχές ανησυχούν πως εάν υπάρχουν κρούσματα που δεν έχουν διαγνωστεί, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι ανυπολόγιστες καθώς η εορτή του σεληνιακού νέου έτους απέχει λίγες εβδομάδες.

Εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες της Κίνας ταξιδεύουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους κάθε χρόνο με την ευκαιρία των διακοπών του σεληνιακού νέου έτους, που φέτος εορτάζεται τον Φεβρουάριο. Αξιωματούχοι προβλέπουν ότι πολλοί θα ταξιδέψουν, παρότι λιγότεροι απ’ ό,τι πιο φυσιολογικές χρονιές. Τους ανησυχεί το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί νέο κύμα της πανδημίας, που θα μπορούσε να παραλύσει ξανά την κινεζική οικονομία.

Click4more: Κίνα – Συναγερμός στην Σανγκάη: Εκκενώθηκε συνοικία μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν — το υπουργείο Υγείας δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα — αυξήθηκε σε 119, από 113 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.674 ασθενείς με την COVID-19 (+76 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 80 σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση (+12).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.635 νεκρούς επί συνόλου 88.804 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Λίστα εξόντωσης» του Ισραήλ για τους δράστες της 7ης Οκτωβρίου – Το σχέδιο καταδίωξης της Χαμάς και η μυστική μονάδα «NILI»
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν καταρτίσει εκτενή λίστα υπόπτων που συνδέονται με τις επιθέσεις της Χαμάς, με στόχο τη σύλληψη ή εξουδετέρωσή τους
Μαχητές της Χαμάς στη Γάζα
Αδελφές οι τρεις γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές στη θάλασσα στο Μπράιτον - Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου
Οι σοροί τους ανασύρθηκαν τα ξημερώματα της 13.05.2026 - Η αστυνομία έχει ήδη εξετάσει εκατοντάδες ώρες υλικού από κάμερες ασφαλείας και πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες στην παραλιακή περιοχή
Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές οι τρεις αδελφές στο Μπράιτον
Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Μόντρεαλ - Δεν του επετράπη η είσοδος στις ΗΠΑ γιατί μετέφερε ύποπτο κρούσμα Έμπολα
Ο επιβάτης της πτήσης της Air France την Τετάρτη προερχόταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου έχει κηρυχτεί επιδημία του Έμπολα, είναι ασυμπτωματικός
Boeing 787 Dreamliner Air France landing at Chalon Vatry airport for a training flight
Στο «χείλος» συμφωνίας ή νέας σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν: Το παρασκήνιο του καβγά Τραμπ – Νετανιάχου και το «θα κάνει ό,τι θέλω»
Παρά τις πιέσεις του Νετανιάχου για επιστροφή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο Τραμπ - τουλάχιστον προς το παρόν - δίνει προτεραιότητα στη διπλωματική οδό - Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν
Ντόναλντ Τραμπ 5