Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση στο Παρίσι: Οι πρώτες εικόνες από τα θύματα του μακελειού

Επίθεση στο Παρίσι: Οι πρώτες εικόνες από τα θύματα του μακελειού

– Συγκλονίζουν οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων του “τυφλού” μίσους
– Κίνημα στο twitter για την αναζήτηση των αγνοουμένων!
– Συγκλονίζει η μαρτυρία Αμερικανίδας, στα χέρια της οποίας ξεψύχησε ο άνδρας της
– “Οι δράστες πυροβολούσαν ακόμη και άτομα με αναπηρία”
– ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ – ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:00
– Ολάντ: “Πράξη πολέμου οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι – Θα αντεπιτεθούμε”

Όσο περνούν οι ώρες μετά τις δολοφονικές, τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η πλευρά του ανθρώπινου δράματος ξεκινάει να παίρνει εικόνα. Να προσωποποιείται. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν ήδη μερικά από τα θύματα, που τόσο άδικα πλήρωσαν με την ζωή τους το “τυφλό” μίσος των φανατικών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Υπάρχουν φόβοι πως ένας Βρετανός κι ένας Αμερικάνος βρίσκονται στον κατάλογο των νεκρών, ο οποίος μέχρι τώρα απαριθμεί τουλάχιστον 128 ονόματα. 128 προσωπικές ιστορίες, 128 οικογενειακά δράματα. Ένας αριθμός που όλα δείχνουν πως θα αυξηθεί, αφού οι τραυματίες που βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ανέρχονται σε δεκάδες.

Ο Βρετανός κι ο Αμερικάνος ζούσαν στο Παρίσι, ενώ την ίδια ώρα φίλοι και συγγενείς των ανθρώπων που βρίσκονταν στα σημεία των απανωτών επιθέσεων καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χρησιμοποιώντας ως μοχλό το twitter.

Ο Nick Alexander

Ο Βρετανός πιστεύεται πως έχασε την ζωή του στο Μπατακλάν. Οι φίλοι του δημοσίευσαν μια σειρά μηνυμάτων στο Facebook, προσπαθώντας να μάθουν αν ο Nick Alexander, που κατάγεται από το Colchester, στο Essex, είναι ασφαλής.

Το Τμήμα Αλλοδαπών τόνισε πως ερευνά τις αναφορές Βρετανών για πιθανές απώλειες, ενώ ένας φίλος του έγραψε στο twitter: “Ο Nick Alexander από το Colchester εργαζόταν στο Μπατακλάν χθες το βράδυ. Έχει ακούσει κανείς νέα του; #ParisAttacks #PorteOuverte #prayforparis”.

Ένας άλλος χρήστης τόνισε: “Ξέρει κανείς οτιδήποτε για τον Nick Alexander; Δούλευε στο Μπατακλάν χθες βράδυ. Σας παρακαλώ, ενημερώστε με αν γνωρίζετε κάτι”.

Το ζευγάρι Αμερικανών

Την ίδια ώρα, ένας Αμερικάνος ομογενής που ζούσε στο Παρίσι θεωρείται πως βρίσκεται στον κατάλογο των θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι. Ο άνδρας αυτός, που ονομάζεται Nick, είναι ο σύντροφος της Helen Wilson, η οποία τραυματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο προφίλ της στο Facebook, από φίλους και συγγενείς.

Το ζευγάρι πιστεύεται πως ήταν από το Λος Άντζελες, αλλά ζούσε στο Παρίσι και ήταν λάτρεις του συγκροτήματος Eagles of Death Metal, το οποίο και έπαιζε ζωντανά το μοιραίο βράδυ στο Μπατακλάν.

Στην σελίδα της στο Facebook, η κα Wilson, η οποία διηύθυνε μια εταιρεία catering στο Παρίσι, με το όνομα Rock en Bol, είχε “ανεβάσει” ένα απλό μήνυμα: “Eagles of Death Metal!!!”.

Η Helen Wilson μίλησε στην teleghraph από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται (καθώς δέχθηκε σφαίρες στα πόδια) και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που προσπαθούσε να κρατήσει τον σύζυγό της στη ζωή. Προσπάθησε να του δώσει το φιλί της ζωής, όμως μάταια…

Η ίδια όμως προχώρησε και σε μία ακόμη συνταρακτική αποκάλυψη, ενδεικτική της αγριότητας των δραστών. Η αυτόπτης μάρτυρας τόνισε πως οι οπλισμένοι άνδρες στόχευαν και άτομα με αναπηρία, τα οποία κάθονταν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μπατακλάν…

Μετά τις φονικές επιθέσεις, ο αδελφός της, Tim William Russell, έγραψε στο Facebook: “Έχει δύο τρύπες στα πόδια της, περιμένοντας το ασθενοφόρο. Ο έρωτας της ζωής της, Nick, πέθανε στα χέρια της. Το μόνο που μπορούσε να πει ήταν “δε μπορούσε να τον σώσω”. Αυτό με πληγώνει βαθειά”.

“Οι μεγάλοι αδελφοί πρέπει να προστατεύουν τις αδελφές τους και εγώ δεν μπορώ να πάω καν εκεί να είμαι μαζί της ΔΙΑΟΛΕ”.

Τους αναζητούν στο twitter

Ενώ κάθε επίσημη ενημέρωση έρχεται με το… σταγονόμετρο, φίλοι και συγγενείς εναποθέτους τις ελπίδες τους στο twitter για να μάθουν νέα των αγαπημένων τους προσώπων. Χρησιμοποιώντας το hashtag #rechercheParis, που σημαίνει ψάξε το Παρίσι, αναρτούν φωτογραφίες ανθρώπων που μετά από τόσες ώρες δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής…

 

 

  

  

  

  

  

  

  

Πηγή: telegraph.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε