Κόσμος

FT: Ευχάριστα νέα από το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού! Η δήλωση Φάουτσι που γεννά ελπίδες

Τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα ξέρουμε πόσο ασφαλές και αποτελεσματικό θα είναι το εμβόλιο της Οξφόρδης, δήλωσε ο νούμερο 1 λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ. Το ρεπορτάζ των Financial Times που δίνει ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Το ρεπορτάζ των Financial Times για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Οξφόρδης και της Astrazeneca αν μη τι άλλο δημιουργεί προσδοκίες ότι πριν φύγει το 2020 είναι πιθανό να έχουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Όπως γράφουν, τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών του πειραματικού εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc δείχνουν ότι προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους, οι οποίοι αποτελούν την ομάδα του πληθυσμού που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο από τον νέο κορονοϊό.

Αυτό που δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών είναι ότι το πειραματικό αυτό εμβόλιο ενεργοποιεί προστατευτικά αντισώματα και λεμφοκύτταρα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη δύο πρόσωπα που έχουν γνώση του ευρήματος αυτού, ενθαρρύνοντας τους ερευνητές που αναζητούν στοιχεία ότι θα προστατεύει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από σοβαρή νόσηση ή τον θάνατο από την COVID-19.

Τα πορίσματα αυτά απηχούν επίσης στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, τα οποία δείχνουν ότι το εμβόλιο προκάλεσε “ισχυρές ανοσοαποκρίσεις” σε ομάδα υγιών ενηλίκων 18 έως 55 ετών, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσωπα που είναι ενήμερα για τα αποτελέσματα των λεγόμενων εξετάσεων αίματος ανοσογονικότητας.

Ωστόσο οι FT προειδοποιούν ότι τα θετικά τεστ ανοσογονικότητας δεν παρέχουν εγγυήσεις ότι το εμβόλιο θα αποδειχθεί εν τέλει ασφαλές και αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους.

Η AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει το εμβόλιο αυτό με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους στον αγώνα για την δημιουργία ενός εμβολίου που θα προστατεύει από την COVID-19.

Λεπτομέρειες σχετικά με το πόρισμα αυτό αναμένεται να δημοσιευτούν προσεχώς σε κλινική επιθεώρηση, πρόσθεσε η FT, η οποία δεν κατονόμασε το έντυπο.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει σε αίτημα του Reuters να σχολιάσουν την είδηση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων στις ΗΠΑ για πρώτη φορά την Κυριακή δήλωσε ότι τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα ξέρουμε στα σίγουρα πόσο ασφαλές και πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «τίποτα νέο» σχετικά με ένα ενδεχόμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
Παρά τις συνεχιζόμενες επαφές με την Ουάσινγκτον, η Μόσχα υποστηρίζει ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος από τη σύνοδο του Αυγούστου μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πρέσκοφ
ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση της 9χρονης Μέλοντι – Η μητέρα αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές
Ξεκίνησαν μαζί για ένα οδικό ταξίδι, όμως η μητέρα επέστρεψε χωρίς το παιδί και παραμένει σιωπηλή εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενώ το FBI προσπαθεί να ανασυνθέσει τις κρίσιμες ώρες του ταξιδιού
Στιγμιότυπο από βίντεο παρακολούθησης που δείχνει τη Μέλοντι και τη μητέρα της στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ουκρανία να αποδεχθεί σχέδιο που προβλέπει εδαφικές παραχωρήσεις για την λήξη του πολέμου
Oι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να ενημέρωσαν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ένα πιθανό πλαίσιο ειρήνης θα απαιτούσε από την Ουκρανία να παραχωρήσει εδάφη και να περιορίσει μέρος της στρατιωτικής της ισχύος
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 15