Κόσμος

Facebook: Δεν ειδοποίησε τους 500 εκατ. χρήστες του που διέρρευσαν τα δεδομένα τους

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το Facebook μετά τον σάλο για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του.

Το Facebook Inc δεν ειδοποίησε τους άνω των 530 εκατομμυρίων χρήστες του, των οποίων τα στοιχεία των λογαριασμών διέρρευσαν λόγω της αδυναμίας μιας λειτουργίας της πλατφόρμας πριν από το 2019 και προσφάτως δημοσιοποιήθηκαν σε μια βάση δεδομένων και δεν σχεδιάζει, αυτή τη στιγμή, να το κάνει, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας.

Το Business Insider έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι οι αριθμοί τηλεφώνων και άλλες λεπτομέρειες από λογαριασμούς χρηστών ήταν διαθέσιμοι σε μια δημόσια βάση δεδομένων. Το Facebook ανέφερε, σε μια ανάρτηση σε μπλογκ χθες, ότι «κακόβουλοι παράγοντες» απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019 εξαιτίας μιας αδυναμίας στο εργαλείο της πλατφόρμας για τις συγχρονισμένες επαφές.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Facebook δήλωσε πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι σίγουρο ότι έχει πλήρη εικόνα σχετικά με το ποιοι χρήστες θα έπρεπε να ενημερωθούν. Είπε, επίσης, ότι έλαβε υπόψη του το γεγονός πως οι χρήστες δεν μπορούν να διορθώσουν το θέμα και ότι τα δεδομένα είναι δημοσίως διαθέσιμα, προκειμένου να αποφασίσει να μην ειδοποιήσει τους χρήστες. Το Facebook διαβεβαίωσε ότι επέλυσε το πρόβλημα μόλις το αναγνώρισε εκείνη την περίοδο.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν δεν περιλαμβάνουν οικονομικά στοιχεία, στοιχεία σχετικά με την κατάσταση υγείας του χρήστη ούτε κωδικούς πρόσβασης, σύμφωνα με το Facebook. Εντούτοις, τα δεδομένα που διέρρευσαν θα μπορούσαν να παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες για χάκινγκ ή άλλες δόλιες χρήσεις.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Εξάγωνο συμμαχιών με Ελλάδα και Κύπρο ενάντια στους ριζοσπάστες εχθρούς της Μέσης Ανατολής»
«Τόσο ο ριζοσπαστικός σιιτικός άξονας, τον οποίο έχουμε χτυπήσει πολύ σκληρά, όσο και ο αναδυόμενος, ο ριζοσπαστικός σουνιτικός» είναι κατά τον Νετανιάχου οι αντίπαλοι του Ισραήλ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου 7
Μεξικό: Ο στρατός σκότωσε τον πανίσχυρο βαρόνο ναρκωτικών, Νεμέσιο Οσεγκέρα – Ταραχές στο Χαλίσκο και το Μιτσοακάν
Ήταν αρχηγός σε ένα από τα βιαιότερα καρτέλ στο Μεξικό σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ - Πρόσφατα η Ουάσινγκτον το χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση»
REUTERS 5
New York Times: Ο Χαμενεΐ προετοιμάζει το Ιράν για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ – Οι οδηγίες, τα σχέδια διαδοχής και η εσωτερική καταστολή
«Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο και δεν θα ξεκινήσουμε τον πόλεμο. Αλλά αν μας τον επιβάλουν, θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο διάδοχος του Πεζεσκιάν για την προεδρία του Ιράν, Λαριτζάνι
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ