Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Facebook: Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ έχασε 6 δισ. από την πολύωρη «κατάρρευση» και απολογήθηκε

Facebook: Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ έχασε 6 δισ. από την πολύωρη «κατάρρευση» και απολογήθηκε

Πανικός προκλήθηκε την Δευτέρα (4/10) μετά την πολύωρη κατάρρευση Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger. Οι δύο ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης και οι δύο εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων υπέστησαν μια άνευ προηγούμενου βλάβη, επηρεάζοντας δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για την «αναστάτωση» που προκάλεσε το κρασσάρισμα του Facebook, με μια ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό. «Facebook, Instagram, WhatsApp και Messenger επανέρχονται στο διαδίκτυο τώρα. Συγγνώμη για τη διακοπή, ξέρω πόσο βασίζεστε στις υπηρεσίες μας για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν» έγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνική βλάβη προέκυψε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η οποία αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της. Αιτία, η πρώην υπεύθυνη προϊόντων του Facebook Φράνσις Χάουγκεν, η οποία κατηγόρησε την εταιρεία ότι βάζει “το κέρδος πάνω από την ασφάλεια” των χρηστών σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Το κρασσάρισμα του Facebook και του Instagram εκμεταλλεύθηκαν οι ανταγωνιστές του. Το twitter κατακλύστηκε από χρήστες των facebook και instagram που από εκεί παρακολουθούσαν πλέον το τι συμβαίνει. Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram πέρασε από την 56η στην 5η θέση των δωρεάν εφαρμογών με τις περισσότερες μεταφορτώσεις στις ΗΠΑ μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με το SensorTower.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, το πολύωρο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Facebook μόνο στην προσωπική περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ υπολογίζεται – σύμφωνα με το Forbes – περίπου στα 6 δισεκατομμύρια. Μέσα σε επτά ώρες, όσο δηλαδή διήρκεσε η τεχνική βλάβη, οι απώλειες στα έσοδα του Facebook υπολογίζονται σε 67 εκατομμύρια έως 102 εκατομμύρια δολάρια. Κατακόρυφα όμως έπεσαν και οι μετοχές του Facebook φτάνοντας στο 5% και χάνοντας 48 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις