Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ferrari: Δεν παίρνουν… μπροστά τα εργοστάσιά της λόγω κορονοϊού

Ferrari: Δεν παίρνουν… μπροστά τα εργοστάσιά της λόγω κορονοϊού
Reuters αρχείο

Η Ferrari παρατείνει τη διακοπή λειτουργίας των δύο εργοστασίων της στην Ιταλία και προγραμματίζει υπό όρους την έναρξη της παραγωγής των μοντέλων στις 14 Απριλίου, εξαιτίας της ανείπωτης τραγωδίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί από την Ferrari η προμήθεια των κατάλληλων εξαρτημάτων και υλικών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινήτων της.

Η ιταλική σούπερ σπορ φίρμα είχε κλείσει αυτό το μήνα τα εργοστάσιά της στο Maranello και στη Modena, στη βόρεια ιταλική περιοχή της Emilia- Romagna, για δύο εβδομάδες μέχρι και τις 27 Μαρτίου, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, αναφέρει το Reuters.

Η επενδυτική εταιρεία Exor, η οποία ελέγχει τη Ferrari, ανακοίνωσε την Τετάρτη (25.03.2020) ότι ενδέχεται να συνεχιστεί το κλείσιμο των εργοστασίων της Ferrari, καθώς και τα εργοστάσια των άλλων ελεγχόμενων εταιρειών της Fiat Chrysler.

Η Ferrari ανέφερε ότι αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την αβεβαιότητα και την αδυναμία να προβλέψει τις διακυμάνσεις στον προϋπολογισμό της λόγω της επιδημίας του Covid-19.

Επίσης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να καλύπτει τις οικονομικές απολαβές όλες τις ημέρες απουσίας των εργαζόμενων που δεν μπορούν να εργαστούν από απόσταση.

Η εταιρεία συμπλήρωσε ότι θα δώσει περαιτέρω οικονομική ενημέρωση για τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο, που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου.

Τον Φεβρουάριο, η Ferrari είχε ανακοινώσει πως σχεδίαζε το βασικό της κέρδος να αυξηθεί φέτος μεταξύ 1,38 και 1,43 δισ. ευρώ.

Η Ferrari ανακοίνωσε την Παρασκευή (27.03.2020) ότι είναι σίγουρη πως θα συνεχίσει να δημιουργεί αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους ακόμη και με τις αβεβαιότητες που δημιούργησε η επιδημία.

Ferrari SF90 Stradale

Η τελευταία προσθήκη στην γκάμα της ιταλικής φίρμας που κατασκευάζει ξεχωριστά supercars είναι η εντυπωσιακή Ferrari SF90 Stradale.

Αυτό το μοντέλο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της φίρμας γιατί είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας με τεχνολογία PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle).

Το νέο μοντέλο προσφέρει πρωτοφανή απόδοση για ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

Τα μεγέθη όπως η ισχύς των 1.000 ίππων και ο λόγος βάρους/ίππο (1,57 κιλά/ ίππο), καθώς και η τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα έθεσαν την Ferrari SF90 Stradale στην κορυφή της κατηγορίας της.

Η SF90 Stradale διαθέτει έναν turbo κινητήρα 90° V8 ικανό να αποδώσει 780 ίππους, την υψηλότερη ισχύ από οποιοδήποτε 8κύλινδρο μοτέρ στην ιστορία της Ferrari.

Οι υπόλοιποι 220 ίπποι αποδίδονται από τρεις ηλεκτροκινητήρες.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις