Κόσμος

Frontex: Έρχονται νέα κύματα προσφύγων λόγω της επισιτιστικής κρίσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προετοιμαστεί για την άφιξη νέων κυμάτων προσφύγων που ωθούνται από την επισιτιστική κρίση, η οποία επιδεινώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποίησε σήμερα η προσωρινή διευθύντρια της υπηρεσίας ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής Frontex Αΐγια Καλνάγια.

Η αξιωματούχος τόνισε ότι η ΕΕ είναι «καλά προετοιμασμένη για τους πρόσφυγες που προέρχονται από την Ουκρανία».

«Παράλληλα, πρέπει να προετοιμαστούμε επίσης για τους πρόσφυγες που έρχονται από άλλες περιοχές λόγω της επισιτιστικής ανασφάλειας», δήλωσε η ίδια σε δημοσιογράφους προσερχόμενη στο συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων στην Πράγα.

«Γνωρίζετε ότι η μεταφορά σίτου από την Ουκρανία παρεμποδίζεται. Και αυτό θα δημιουργήσει μεταναστευτικά κύματα. Άρα, προετοιμαζόμαστε για αυτό», δήλωσε εκείνη.

Η Ουκρανία, από τους μεγαλύτερους στον κόσμο εξαγωγείς σιτηρών, είδε την παραγωγή της να μπλοκάρεται από τη στρατιωτική επίθεση της Μόσχας. Περίπου 20 τόνοι σιτηρών που προέρχονται από τη σοδειά της περασμένης χρονιάς είναι μπλοκαρισμένοι στα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από το άλμα των τιμών στις διεθνείς αγορές και την επισιτιστική κρίση που απειλεί μεγάλους πελάτες της Ουκρανίας, κυρίως τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίβανος: Ο αρχηγός της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας ναρκωτικών της χώρας συνελήφθη από τον στρατό
Ο βαρόνος των ναρκωτικών Νουχ Ζαϊτέρ, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δεκάδες εντάλματα σύλληψης, συνελήφθη κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην κοιλάδα Μπεκάα
Ένας Λιβανέζος στρατιώτης
Σερβία: Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς εμπλέκεται στα «ανθρώπινα σαφάρι» του Σαράγεβο
Έρευνα στο Μιλάνο για τα «ανθρώπινα σαφάρι» της πολιορκίας του Σαράγεβο εμπλέκει πλούσιους ξένους τουρίστες και επαναφέρει τις υποψίες ότι ο Βούτσιτς βρέθηκε σε θέσεις Σέρβων ελεύθερων σκοπευτών
Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Αλβανία: Δικαστήριο αποπέμπει την αναπληρώτρια πρωθυπουργό μετά από βαριές κατηγορίες για διαφθορά – Καταιγίδα για την κυβέρνηση Ράμα
Ειδικό δικαστήριο στα Τίρανα παύσε τη Μπελίντα Μπαλούκου, στενή σύμμαχο του Έντι Ράμα, μετά τις διώξεις για την ανάθεση έργου 190 εκατ. ευρώ
Η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Μπελίντα Μπαλούκου