Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

G7: Καταδικάζει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα

G7: Καταδικάζει την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα

Tην εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα στη θάλασσα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας καταδίκασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) του κόσμου.

«Αυτή η ενέργεια συνιστά κατάφορη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και απειλεί την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», ανέφεραν στη δήλωσή τους οι υπουργοί Εξωτερικών μετά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια λέγοντας ότι απαιτεί μια ενωμένη απάντηση από τη διεθνή κοινότητα η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα.

«Η απερίσκεπτη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας απαιτεί μια ενωμένη απάντηση από τη διεθνή κοινότητα, περιλαμβανομένων επιπρόσθετων σημαντικών μέτρων που θα ληφθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», αναφέρουν επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 στη δήλωσή τους.

Και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν έντονα σήμερα την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου και είπαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή.

Δήλωση της Άντριεν Γουάτσον, εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ανέφερε πως ο πύραυλος, που εκτοξεύθηκε προς τη θάλασσα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας, δεν αποτέλεσε άμεση απειλή όμως αύξησε τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουν την προστασία του αμερικανικού εδάφους και των συμμάχων τους Δημοκρατία της Κορέας και Ιαπωνία», ανέφερe

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις