Δευτέρα, 15 Ιουλ.
37oC Αθήνα

G7: Το όλο νόημα βλέμμα της Τζόρτζια Μελόνι για τον Εμανουέλ Μακρόν

G7: Το όλο νόημα βλέμμα της Τζόρτζια Μελόνι για τον Εμανουέλ Μακρόν
Φωτογραφία: Reuters

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, οπότε εύκολα προδίδονται ακόμη και αν αυτά ανήκουν στην Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι με «αντικείμενο» της «αγάπης» της, τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η Τζόρτζια Μελόνι… λιώνει από την ανάποδη για τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν όπως καταγράφηκε σε κάμερα, κατά τη διάρκεια της συνόδου Κορυφής των G7, και κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το βλέμμα της ιταλίδας πολιτικού, είπε πολλά όταν στο πεδίο της έπεσε ο Μακρόν. Κατά τη χειραψια της οικοδέσποινας της G7 με τους υψηλούς προσκεκλημένους της, περνά από μπροστά της ο γάλλος πρόεδρος με αποτέλεσμα εκείνη να αρχίζει να βγάζει ατμούς.

Πάντως το βράδυ της Πέμπτης (13.06.2024), οι δυο ηγέτες συγκρούστηκαν αναφορικά με την έλλειψη αναφοράς, στο προσχέδιο συμπερασμάτων, στο δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «λυπάται για το ότι λείπει από το κείμενο συμπερασμάτων η λέξη άμβλωση», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός απάντησε άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται “πολεμική” για θέματα στα οποία έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό συμφωνία».

«Θεωρώ εντελώς λανθασμένο, σε δύσκολους καιρούς σαν και αυτούς, κάποιοι να κάνουν προεκλογική εκστρατεία χρησιμοποιώντας ένα πολύτιμο φόρουμ όπως αυτό της G7», πρόσθεσε η Μελόνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική εκ περιτροπής προεδρίας της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται νέα αναφορά στο δικαίωμα στην άμβλωση, διότι υπήρχε ήδη στο κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της G7, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν απο ένα χρόνο στην Χιροσίμα.

Ο ιταλικός Τύπος όμως προσθέτει σήμερα ότι το όλο θέμα θεωρείται κύριας σημασίας από την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία φέρεται να επιθυμεί μια νέα, πλήρη αναφορά, και ότι τα συμπεράσματα της συνόδου είναι ακόμη υπό διαμόρφωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις