Κόσμος

G7: «Ύμνοι» για Μπάιντεν μετά το… πλήρες χάος με Τραμπ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το εγκώμιο του Τζο Μπάιντεν πλέκουν οι άλλοι 6 της G7, αναφέροντας πως έφερε έναν εντελώς διαφορετικό τόνο στη σύνοδο κορυφής σε σχέση με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ, επιτρέποντας την ειλικρινή και συνεργατική συζήτηση.

“Κάποτε ήταν πλήρες χάος”, είπε ανώτερη πηγή. «Πριν, ήμασταν πάντα σε εγρήγορση, όλη την ώρα προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τη G7 άθικτη – τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό».

“Μπορείτε να έχετε μια ειλικρινή συνομιλία χωρίς να χρειάζεται να αρχίσετε λέγοντας: ‘Όχι. Η Ρωσία δεν θα επιστρέψει στην G7′”, πρόσθεσε η πηγή.

Japan's Prime Minister Yoshihide Suga, Italy's Prime Minister Mario Draghi, Canada's Prime Minister Justin Trudeau, U.S. President Joe Biden, German Chancellor Angela Merkel, Britain's Prime Minister Boris Johnson, France's President Emmanuel Macron and Britain's Queen Elizabeth attend a drinks reception on the sidelines of the G7 summit, at the Eden Project in Cornwall, Britain June 11, 2021. Jack Hill

Συμφωνία για την Κίνα

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν στην ανάγκη για κοινή προσέγγιση της Κίνας που εξάγει σε χαμηλές τιμέ, όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι ηγέτες των Επτά μεγαλύτερων προηγμένων οικονομιών του κόσμου συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη συντονισμού σχετικά με την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να διασφαλιστεί ότι οι δημοκρατίες αλληλοϋποστηρίζονται.

“Θα έλεγα ότι υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά τη βούληση για καταγγελία των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των παραβιάσεων των θεμελιωδών ελευθεριών που επικαλούνται τις κοινές αξίες μας”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Υπήρχε δέσμευση για ανάληψη δράσης ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτό που βλέπουμε”. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η G7 προχώρησε πολύ σε σχέση με πριν από τρία χρόνια, όταν το τελικό ανακοινωθέν δεν είχε καμιά αναφορά για την Κίνα.

Σύμφωνα με τη νομική δομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ο χαρακτηρισμός της Κίνας ως “οικονομία εκτός αγοράς” επιτρέπει στους εμπορικούς της εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό πλαίσιο για να καθορίσουν εάν οι εξαγωγές της Κίνας πωλούνται σε αθέμιτα χαμηλές τιμές, εάν αυτό ισχύει, να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί αντιντάμπινγκ.

πηγη: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία στην Βρετανία: Ένας νεκρός στη Σκωτία από την καταιγίδα Boelo – Χιλιάδες σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα
Δεκάδες πτήσεις ματαιώθηκαν από τα αεροδρόμια Λιντς-Μπράντφορντ της Αγγλίας, Μπέλφαστ και Τζορτζ Μπεστ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου, του Ινβερνές και του Αμπερντίν στη Σκωτία
Καταιγίδα
Ανατροπή και ήττα του Βούτσιτς στις βουλευτικές εκλογές στη Σερβία, ιστορικό ρεκόρ ψηφοφόρων με 70% συμμετοχής - Ολονύκτιοι πανηγυρισμοί στο Βελιγράδι
«Είναι σαφές ότι χάσαμε, η Φοιτητική Λίστα κέρδισε» λέει ο πρώην πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς έπειτα από 14 χρόνια στην πολιτική ηγεσία της χώρας
Βούτσιτς
44
Βεγγάζη και Τρίπολη απαντούν στον Τραμπ που χαρακτήρισε τη Λιβύη «σκα@@χώρα»: «Ήταν επισκέπτης του βρώμικου νησιού Έπσταϊν»
Ξέσπασαν Ντμπέιμπα και Χαφτάρ μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τους μετανάστες που πηγαίνουν στις ΗΠΑ από Λιβύη, Υεμένη, Αϊτή και Σομαλία
Τραμπ
Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για «δεύτερο Ολοκαύτωμα» σε περίπτωση ήττας στις εκλογές: «Το μίσος για μένα είναι ασήμαντο στην υπαρξιακή απειλή»
«Μην μας δοκιμάζετε, θα υποστείτε δυσανάλογα αντίποινα», προειδοποίησε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε περίπτωση επιθέσεων κατά την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών
Νετανιάχου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητική η ανακοίνωση της επικύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει τη ρητή αποδοκιμασία της ανακοίνωσης της επικύρωσης του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για διμερή διάλογο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας
REUTERS 14
«Στα κάγκελα» η Ευρώπη: Πάνω από 1.300 συλλήψεις στη Γαλλία – Βανδαλισμοί σε Αλβανία και Ισπανία, νέα επεισόδια σε Ιταλία και Βέλγιο
Στην Γαλλία αναμένονται νέες κινητοποιήσεις στις 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου - Μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Παρίσι
9