Κόσμος

G7: «Ύμνοι» για Μπάιντεν μετά το… πλήρες χάος με Τραμπ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το εγκώμιο του Τζο Μπάιντεν πλέκουν οι άλλοι 6 της G7, αναφέροντας πως έφερε έναν εντελώς διαφορετικό τόνο στη σύνοδο κορυφής σε σχέση με τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ, επιτρέποντας την ειλικρινή και συνεργατική συζήτηση.

“Κάποτε ήταν πλήρες χάος”, είπε ανώτερη πηγή. «Πριν, ήμασταν πάντα σε εγρήγορση, όλη την ώρα προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τη G7 άθικτη – τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό».

“Μπορείτε να έχετε μια ειλικρινή συνομιλία χωρίς να χρειάζεται να αρχίσετε λέγοντας: ‘Όχι. Η Ρωσία δεν θα επιστρέψει στην G7′”, πρόσθεσε η πηγή.

Japan's Prime Minister Yoshihide Suga, Italy's Prime Minister Mario Draghi, Canada's Prime Minister Justin Trudeau, U.S. President Joe Biden, German Chancellor Angela Merkel, Britain's Prime Minister Boris Johnson, France's President Emmanuel Macron and Britain's Queen Elizabeth attend a drinks reception on the sidelines of the G7 summit, at the Eden Project in Cornwall, Britain June 11, 2021. Jack Hill

Συμφωνία για την Κίνα

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν στην ανάγκη για κοινή προσέγγιση της Κίνας που εξάγει σε χαμηλές τιμέ, όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι ηγέτες των Επτά μεγαλύτερων προηγμένων οικονομιών του κόσμου συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη συντονισμού σχετικά με την ανθεκτικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να διασφαλιστεί ότι οι δημοκρατίες αλληλοϋποστηρίζονται.

“Θα έλεγα ότι υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά τη βούληση για καταγγελία των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των παραβιάσεων των θεμελιωδών ελευθεριών που επικαλούνται τις κοινές αξίες μας”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Υπήρχε δέσμευση για ανάληψη δράσης ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτό που βλέπουμε”. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η G7 προχώρησε πολύ σε σχέση με πριν από τρία χρόνια, όταν το τελικό ανακοινωθέν δεν είχε καμιά αναφορά για την Κίνα.

Σύμφωνα με τη νομική δομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ο χαρακτηρισμός της Κίνας ως “οικονομία εκτός αγοράς” επιτρέπει στους εμπορικούς της εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό πλαίσιο για να καθορίσουν εάν οι εξαγωγές της Κίνας πωλούνται σε αθέμιτα χαμηλές τιμές, εάν αυτό ισχύει, να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί αντιντάμπινγκ.

πηγη: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να υποπέσει σε τέτοιο λάθος – Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αγοράσει F35, εύχομαι η Αμερική να κρατήσει το λόγο της
«Με τον κύριο Μητσοτάκη, τα προβλήματα του Αιγαίου, είναι ένα θέμα που συμφωνούμε ότι θέλουμε να επιλύσουμε. Η επίλυση τέτοιων ζητημάτων είναι πρωτίστως θέμα ηγετών. Πράγμα για το οποίο συμφωνεί και ο ίδιος»
Μητσοτάκης και Ερντογάν
16
Καύσωνας στη Γαλλία: Νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, 78.000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη
Αυτό το κύμα έντονης ζέστης είναι το τρίτο κατά σειρά σε λιγότερο από δύο μήνες έπειτα από εκείνο, εξαιρετικά πρώιμο, στα τέλη Μαΐου, το οποίο ακολούθησε ένα επεισόδιο καύσωνα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου
FILE PHOTO: A person sunbathes next to the Trocadero Fountains by the Eiffel Tower during high temperatures amid a heatwave in Paris, France, June 27, 2026. REUTERS/Tom Nicholson/File Photo