Κόσμος

Gazprombank: Ο αντιπρόεδρός της κατετάγη στην πολιτοφυλακή της Ουκρανίας – «Θέλω να μείνω έως τη νίκη»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έφυγε από τη Ρωσία και κατετάγη στην πολιτοφυλακή της Ουκρανίας ο αντιπρόεδρος της Gazprombank, Ίγκορ Βαλαμπούγεφ, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα The Insider, τονίζοντας ότι «θέλει να μείνει στην Ουκρανία έως τη νίκη».

Ο πρώην – πλέον – αντιπρόεδρος της Gazprombank, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρίσκεται περισσότερο στην Ρωσία: «Ως προς την εθνικότητα μου είμαι Ουκρανός, γεννήθηκα στην Αχτίρκα, δεν μπορούσα περισσότερο να παρακολουθώ από μακριά, το τι κάνει η Ρωσία στην πατρίδα μου… Ήρθα με το όπλο στο χέρι να υπερασπίσω την πατρίδα μου…» , λέει ο Βαλαμπούγεφ στην συνέντευξη του.

«Η επίσκεψη μου είναι σαν μετάνοια, θέλω να απαλλαγώ από το ρωσικό μου παρελθόν. Θέλω να μείνω στην Ουκρανία έως την νίκη», τόνισε και ανέφερε ότι ο πατέρας του επί ένα μήνα ζούσε σ’ ένα σκοτεινό υπόγειο, ενώ χαρακτήρισε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία «διεθνές έγκλημα».

Ο Βαλαμπούγεφ δηλώνει επίσης ότι για περισσότερο από έξι χρόνια εργαζόταν στην Gazprombank, ενώ πριν επί 16 χρόνια ήταν συνεργάτης της Gazprom «από τα οποία εννιά χρόνια στην ουσία ήμουν επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου».

Ο Βαλαμπούγεφ εξέφρασε την άποψη του για τον θάνατο του πρώην αντιπροέδρου της Gazprombank, Βλαντισλάβ Αβάγεφ. «Δεν γνωρίζω με τι ασχολούνταν, ποτέ δεν τον είχα γνωρίσει και τίποτα δεν είχα ακούσει για αυτόν πριν. Επίσης ξέρω ότι τη στιγμή της δήθεν αυτοκτονίας του ήταν ενεργός πρώτος αντιπρόεδρος της Gazprombank. Δεν πιστεύω ότι θα σκότωνε την γυναίκα του και την κόρη του, πιστεύω ότι αυτό ήταν σκηνοθετημένο. Γιατί; Είναι δύσκολο να ειπωθεί. Ίσως να γνώριζε κάτι και να συνιστούσε κάποιο κίνδυνο».

Στις 21 Απριλίου στην Ισπανία βρέθηκαν νεκροί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Novatec Σεργκέι Προτοσένια, η γυναίκα του Νατάλια και η 18χρονη κόρη τους. Στα σώματα της μητέρας και της κόρης υπήρχαν τραύματα από μαχαίρι, ενώ ο πατέρας βρέθηκε κρεμασμένος στο κήπο του σπιτιού τους. Δίπλα βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος. Στις 18 Απριλίου στη Μόσχα βρέθηκαν νεκροί, ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank Βλαντισλάβ Αβάγεφ, η σύζυγός του και η 13χρονη κόρη τους. Στα σώματα όλων εντοπίσθηκαν τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από Ukrinform και The insider

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 161