Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Gilbert Gottfried: Πέθανε ο ηθοποιός που δάνεισε τη φωνή του στον Iago του Aladdin

Gilbert Gottfried: Πέθανε ο ηθοποιός που δάνεισε τη φωνή του στον Iago του Aladdin

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 67 ετών ο ηθοποιός Gilbert Gottfried, ο οποίος πέθανε ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια.

Ο κωμικός ηθοποιός Gilbert Gottfried ήταν γνωστός για το πηγαίο χιούμορ του και τη χαρακτηριστική φωνή του, η οποία του εξασφάλισε κάποιους από τους πιο όμορφους ρόλους σε ταινίες κινουμένων σχεδίων. 

Αυτός ήταν η βασική φωνή του παπαγάλου Iago στον Aladdin της Disney. Παράλληλα, ήταν η φωνή του Kraang Sub-Prime στην τηλεοπτική σειρά Teenage Mutant Ninja Turtles, καθώς και το ρομποτικό πτηνό Digit στο Cyberchase του PBS Kids.

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το βράδυ της Τρίτης, με την οικογένειά του να δηλώνει:

«Είμαστε λυπημένοι κατάκαρδα που ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας Gilbert Gottfried, έπειτα από μια μακρά ασθένεια. Εκτός από την πιο χαρακτηριστική φωνή στην κωμωδία, ο Gilbert ήταν ένας θαυμάσιος σύζυγος, αδελφός, φίλος και πατέρας για τα δύο μικρά παιδιά του. Αν και σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για όλους μας, παρακαλώ συνεχίστε να γελάτε όσο το δυνατόν πιο δυνατά στην τιμή του Gilbert».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις