Δευτέρα, 17 Ιουν.
32oC Αθήνα

Grayson Murray: Αυτοκτόνησε ο κορυφαίος γκόλφερ σε ηλικία 30 ετών – Πάλευε με την κατάθλιψη και το αλκοόλ

Grayson Murray: Αυτοκτόνησε ο κορυφαίος γκόλφερ σε ηλικία 30 ετών – Πάλευε με την κατάθλιψη και το αλκοόλ
Φωτογραφία: Reuters

Σε σοκ βρίσκεται ο κόσμος του αθλητισμού από τον θάνατο του αμερικανού γκόλφερ Grayson Murray, ο οποίος αυτοκτόνησε το πρωί του Σαββάτου (25.05.2024), μία ημέρα μετά την απόσυρσή του από το τουρνουά Charles Schwab Challenge στο Fort Worth του Τέξας.

Μία ημέρα μετά το θάνατο του γκόλφερ Grayson Murray, οι γονείς του ανακοίνωσαν ότι ο θάνατος του γιου τους οφείλεται σε αυτοκτονία.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το PGA Tour και ολόκληρο τον κόσμο του γκολφ για το κύμα υποστήριξης», δήλωσαν οι Eric και Terry Murray. «Η ζωή δεν ήταν πάντα εύκολη για τον Grayson και παρόλο που αφαίρεσε τη ζωή του, ξέρουμε ότι αναπαύεται εν ειρήνη τώρα».

Ένα αδιαμφισβήτητο ταλέντο, ο Murray ήταν ο δεύτερος νεότερος γκόλφερ στην ιστορία που έκανε το cut στο Korn Ferry Tour πριν γίνει τελικά επαγγελματίας το 2015. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ανεβοκατέβαινε μεταξύ του Korn Ferry Tour και του PGA Tour, αποτελώντας κατά καιρούς μια πολωτική φιγούρα λόγω των συχνών ξεσπασμάτων του στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά, οι δυνατότητές του κορυφώνονταν σταθερά, καθώς κέρδισε δύο φορές στο PGA Tour – κατακτώντας το 2017 το Barbasol Championship και το 2024 το Sony Open στη Χαβάη – και τρεις φορές στο Korn Ferry Tour.

Όταν κέρδισε το Sony Open, φάνηκε ότι ο Murray είχε γυρίσει σελίδα, αφού πάλευε με το άγχος, την κατάθλιψη και την κατάχρηση αλκοόλ σε όλη τη διάρκεια της καριέρα του.

Τον περασμένο Ιανουάριο, όπως αναφέρει το cbssports.com, είχε αποκαλύψει πως ήταν νηφάλιος από τις αρχές του 2023.

«Ναι, έπινα κατά τη διάρκεια  του τουρνουά», είχε δηλώσει μετά τη νίκη του στο Sony Open. «Ήταν η διέξοδος μου. Νόμιζα ότι ήμουν ανίκητος όταν ήρθα εδώ 22 ετών, κέρδισα ως πρωτάρης, έπαιξα τρεις μέρες μεθυσμένος. Το καλύτερο και το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ ήταν να κερδίσω τη χρονιά που ήμουν πρωτάρης – αλλά και να νιώθω ότι ήμουν ανίκητος».

Είχε δηλώσει μάλιστα πως η ζωή του ήταν «τόσο καλή»  

«Δεν θα άλλαζα τίποτα», είπε τότε. «Έχω μια όμορφη αρραβωνιαστικιά, όμορφους γονείς, όμορφα ανίψια, αδέλφια. Όλοι στη ζωή μου αυτή τη στιγμή, όσοι είναι κοντά μου και έχουν περάσει τους αγώνες μαζί μου. Είναι μια ομαδική προσπάθεια».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις